Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Days of Anger Serious Days Interview | FESTIVALPHOTO
 

Days of Anger Serious Days Interview

Review877_DoA_Band

DAYS OF ANGER? Days of what? När ett nytt svenskt band får kontrakt, hur kämpigt blir det sedan? Var kommer de ifrån osv? Helt klart är att medlemmarna har många år bakom sig, och även spelar i band som SCAAR och TORCH. Hur är läget grabbar, och vad händer?

Festivalphoto
Berätta lite om nya skivan, debut och allt.

Days Of Anger
- Tjena!,,Självklart ska vi berätta lite om nya plattan,, Hela iden till bandet föddes hemma i min soffa efter en mycket kritisk och allvarlig period i mitt liv. Jag och mina gamla polare Affe och Kribbe bestämde oss för att gå ihop igen och skriva musik och hela skrivande processen blev jävligt enkel då vi alla visste redan från början hur det skulle låta. Så en jävla massa riff kom upp till ytan som jag sedan staplade om och vände och vred på tills vi till slut hade tio grymma låtar vi var sjukt nöjda med. Vi lirade sen in och producerade allt själva här i >Eskilstuna i en polares studio under cirka två veckor. Efter det kontaktade vi Pelle Saether vid Studio Undergrond/Västerås som fick ta hand om mixningen av plattan.

Festivalphoto
Beskriv bandet, medlemmarna, bakgrunden, tidigare erfarenheter etc

Days Of Anger
- Alla i bandet har grymt lång erfarenhet av den ”hårdare musiken” och är även nu aktiva i andra band som har turnerat världen över vid flertal tillfällen. Bandet kan ses som ett sidoprojekt om man så vill men då vi just för tillfället har full fokus på Days Of Anger. Vi kommer i sommar att spela in uppföljaren till Deathpath och det är ingen brist på låtidéer för det formligen sprutar ut låtar ur våra sjuka huvuden.

Festivalphoto
Vilka band har influerat er till att spela, och varför? Hur hör lyssnarna det på skivan?

Days Of Anger
- Det är en jävla massa band som har influerat att oss att börja lira så svårt att peka på några speciella direkt. Trist att alltid nämna massa band då alla vill placera en i ett fack,, så skiter i det,,ha ha ha!! Vi älskar bara att göra vad Days Of Anger gör just nu och tror det räcker som svar på frågan. Om du gillar stenhård hardcore metal med groovigt sväng kommer du att gå igång fett på Days Of Anger.

Festivalphoto
Hur ser tillvaron ut i ett kämpande metallband? Jobba, repa, lira, skriva nytt, familj osv.?

Days Of Anger
- Det är ju som sagt inte så att vi direkt rullar oss i pengar och ibland är tillvaron tuff att bara få ihop pengar till hyran men vi känner oss i slutet av dagen lyckliga att få göra det vi älskar allra mest.

Festivalphoto
Var tror ni att skivan har mest potential; Skandinavien, Europa, USA etc.?

Days Of Anger
- Tror plattan kommer ha störst chans i Europa men den har redan nått radiostationer i tex Chile så man vet fan aldrig vad som händer.

Festivalphoto
Vad händer härnäst, PR, gigs, festivaler, liknande? Hur jobbar ni med att promota er själva?

Days Of Anger
- Just nu skriver vi på nytt material medan vi jagar rätt snubbe som kan hjälpa oss att göra en video till en av låtarna. Har just nu nåra krokar ute gällande bokningsbolag då bästa vägen att promota en platta är att följa upp med giggs/Turneer. Annars så är det Facebook och Myspace som gäller i promotion syfte.

Som vanligt finns det inte mycket glamoröst i att spela i ett svenskt hårdrocksband. Däremot finns det en platta att kolla in för dig som gillar hårdare musik, och inte har något emot influenser från hardcore och sludge. Glöm inte bort detta band, rutin finns det gott om, en ny skiva är uppenbarligen långt gånget och live...lär de inte göra någon i mosh piten besviken...

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|