Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Blipp-blopp-blopp, metal the MACHINAE SUPREMACY way | FESTIVALPHOTO
 

Blipp-blopp-blopp, metal the MACHINAE SUPREMACY way

Review696_MaSu_farsk_bild

Har du reflekterat over hur många genrer det finns? Ska man börja använda alla fullt ut brakar nog de flesta stora säljsiterna ihop… Många är bara blandningar av gammalt men vem har tidigare blandat in SID/6581 interfacet? Luleås kommande musikexport MACHINAE SUPREMACY uppmärksammar de TV-spel de växte upp med och mixar det med gammal hederlig melodisk hårdrock. Hur beskriver man bandet och fångar stämningen och hypen? Ingen gör väl det bättre än basisten Johan ”dezo” Hedlund, take it!

*Var snäll och beskriv plattan. Är det bara jag eller byter ni stil ordentligt efter nionde låten.

>Haha, det är nog bara du... =)
Plattan är en stygg orgie i metal och SID. Ibland slår det över lite till det schlagerpoppiga hållet men det är väl mer ett sätt för andra att försöka tränga in våra tv-spelsinfluenser i ett mer vedertaget musikaliskt fack. Mitt tips är att ha ett öppet sinne och bara fånga in alla episka SID-arps och gitarrsolon.

*Vem kom på SID metal? Har ni konkurrenter i genren? Vad får ni för feedback på er stil? Vilka är fansen, är det en åldersfråga?

>SID-metal är vad man får när man kokar 3 delar tv-spel från 80-talet med 1.5l stenhårda melodiska gitarrer och en skopa smatter från dubbelkagge. Uppenbarligen gör vi nått rätt då folk faktiskt lyssnar på oss. =) Givetvis finns det en skara människor som är gamla nog att ha upplevt tv-spelseran under 80-talet som har en speciell behållning av musiken men generellt sett är det relativt blandade åldrar som lyssnar. Det finns nog egentligen ingen typisk typ av person som gillar musiken men det kan väl alltid bli en egen personlighetstyp antar jag. SID-metal är mer ett uttryck vi använde som folk anammade, det är väl mer eller mindre vedertaget som uttryck bland våra legioner av odöda (fans) nuförtiden.

*IT-anknytningen, hur mycket har ni vunnit på den? Kan du ge exempel på vilka PR-fördelar ni har mot andra traditionella band?

>"IT"? Internet raderar exklusiviteten hos andra mer traditionella medier och gör varje individ till sin egen PR byrå. För varje individ finns oxå ett specifikt content som är skräddarsytt utifrån individens personliga preferenser, skapat i realtid. Shit vilken föreläsning det blev...

*Hur skulle du beskriva bandet, medlemmarna, vibbarna, förhoppningarna?

>Det går käpprätt åt win and awesome. Vi ska strax ut och börja plöja tour i Winland igen. Eventuellt blir det väl några festivaler i sommar men inget är spikat. (call me!) ;)

*Det står mycket i infon om gratislåtar och egenhändigt utgivna skivor. Var har ni era starka fästen, och kan man leva på SID metal?

>Internetgeneration är vår fackelbärare, utan tvekan. Vi är inte så mycket bundna av geografi som av teknikmognad. De människor som har för vana att mätta sin egen musikhunger på nätet är de som mest sannolikt kommer över vår musik. Fördelen är att vi får en fantastisk spridning bland de människor jag pratar om. Nackdelen, inte för att vi ser det som en egentligen, är att vi inte säljer så mycket skivor.

*Kommer ni att turnera med någon större produktion? (Det fungerar ju bra för TRANSSIBIRIAN ORCHESTRA)

>Kul att du frågar detta... Kika på facebook.com/machinaesupremacy och www.machinaesupremacy.com så hittar du fetaste europatouren tillsammans med Children of Bodom och Ensiferum inbokat.

*Vad händer nu, skivan är utgiven och PR-floden kommer igång, när syns ni stort och vad kan vara steg mot att breaka?

>Visst skulle det vara kul att få lyxa till det lite och ägna sig åt musik på heltid. Jag vet inte om man kan göra så mycket annat än att bara försöka ha så kul som möjligt medan man gör det man älskar men som du skriver, PR-floden är igång. Vi får väl se var det landar. Framtiden ser som ganska nice ut.

*Tack för er tid

>Tack själv! Håll hornen högt!!!
//dezo

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|