Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Siena Root: Different Realities | FESTIVALPHOTO
 

Siena Root: Different Realities

 Betyg

Review302_Different

Siena Root: Different Realities
Transsubstans/Record Heaven

Stockholmarna SIENA ROOT är inne på sin fjärde skiva I jam-/hippiehårdrockens tecken. Detta skall enligt infon vara deras mest komplexa album, utan att de gör avkall på influenserna CAPTAIN BEYOND, JETHRO TULL och LED ZEPPELIN. Skivan är uppdelad i två delar; ”A – We” och ”B – The Road to Agartha”.

We-sidan inleds mjukt med ”We Are Them”. Innan de ens kommer igång med röstexperimentet hörs jamkaraktären och sjuttiotalsvibbarna strömmar ut. Jag hör ingen flöjt så känslan blir LED ZEPPELIN. Orgelsoundet är närmast perfekt tidsmässigt. Undrar om inte grabbarna har gamla svart-vita tv-apparater hemma också. Det känns att de följer föregångarnas förtjusning för jointrökamusik. ”In the Desert” låter lyssnaren försjunka i andra sinnestillstånd. Flöjten förklarar inspirationen av JETHRO TULL, och den känslan minskar inte i övergången till ”Over the Mountain” med sin hysteriska basgång. Men lugn alla LED ZEPPELIN-fans, gitarrgroovesen förtas inte av den psykedeliska orgeln. Sången återkommer i ”As We Return” och sedan är sida A fullbordad.
The Road to Argatha-sidan öppnar med ”Bairagi” och en psykedelisk resa i skarven mellan 60- och 70-tal börjar. Det indiska temat fortsätter med Bhairavi” och sitarspel, som om RAVI SHANKAR skulle möta THE BEATLES och korsas med SIENNA ROOTS influenser. B-sidan är för mycket för mig, hippiesidan av bandet löper helt enkelt amok. Det är snyggt gjort och måhända finns det de som gillar indienrocken men jag tillhör inte dem. Synd på en bra A-sida.

Track List
WE
We Are Them
In the Desert
Over the Mountain
As we Return

The Road to Agartha
Bairavi
Bhairavi
Ahir Bhairav
Bhimpalasi
Shree
Jog

www.transsubstans.com www.sienaroot.com

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|