Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Abramis Brama: Smakar Söndag | FESTIVALPHOTO
 

Abramis Brama: Smakar Söndag

 Betyg

Review201_Smakar_Sondag

Abramis Brama: Smakar Söndag
Transsubstans/Record Heaven

ABRAMIS BRAMA är inga nybörjare, de är faktiskt störst på sjuttiotalshårdrock på svenska. Nu har de haft en lite stormig period efter förra albumet (”Rubicon” 2005). Trummisen Jansson är numera i WITCHCRAFT, och är ersatt av Trisse (ex. GRAND MAGUS), och de har med sig en extra gitarrist i form av inlånade rob (BACKDRAFT). Denna skiva innehåller även några intressanta gäster; sångerskan Moa Holmsten (ex. MELDRUM), Rolf Leidestad, keyboards, och jazzsaxofonisten Jonas Kullhammar. Stilen ska dock vara densamma, en mix av BLACK SABBATH, NOVEMBER och MOUNTAIN.

1970-någonting, så låter det direkt. Det är iögonfallande att de sjunger på svenska, det skiljer dem direkt från mängden. Gitarrspelet är faktiskt lite finurligt, rentav lite pilligt. Låtarna på skivan sägs vara upp till 12 år gamla, så den senaste tidens turbulens borde inte märkas jättemycket. ”Sista Morgonljuset” låter mysigt, och som om den hade varit med på ”Sabotage”. Titellåten däremot sägs handla om problemen i bandet, och det låter som om de skriver av sig allt utan att hänga ut någon. Det känns ärligt och äkta dock. Duetten ”N.E.J.” är en finstämd historia med gitarrer i klass med Micky Moody/Bernie Marsden. ”Enkel Resa” har ett skönt beat, rytmen är nästan retligt efterhängsam. ABRAMIS BRAMA gör inte bort sig, det är ju ett rutinerat band även efter förändringarna. Men 70-tal innebär mycket mid-tempo, kanske med undantag för ”Öga för Öga”, till balladtempo (”N.E.J.”). Men gillar du genren är det inget bekymmer.

Track List Kylan Kommer Inifrån Sista Morgonljuset Smakar Söndag N.E.J. Långsamt (Ett Troll i Min Hjärna) Vägskäl Enkel Resa Med Ont Försåt Öga för Öga Förbjuden Frukt Kommer Hem

www.transsubstans.com www.abramisbrama.com

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|