Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Crescent Shield: The Stars of Never Seen | FESTIVALPHOTO
 

Crescent Shield: The Stars of Never Seen

 Betyg

Crescent Shield: The Stars of Never Seen
Cruz del Sur/Record Heaven

Amerikanska CRESCENT SHIELD består av gitarristen Daniel DeLucie (ex DESTINY`S END), basisten Melanie Sisneros, sångaren Michael Grant och trummisen Craig Anderson. Precis som på debuten 2006 har de ett tecknat fantasyomslag. Undrar om de låter likadant.

Öppningsspåret ”Under Cover of Shadows” visar upp ett snyggt gitarrspel och det verkar som om skivan berättar en story. De låter ganska klassiskt men har mer stämmor, dessutom sjunger Michael i ett behagligt register. ”The Grand Horizon” fortsätter i en blandning av progressiv light metal och IRON MAIDEN. Bandet verkar kunna skriva lättlyssnade låtar utan att göra simpel musik. ”Temple of the Empty” är en midtempohistoria med väl uppbyggd refräng och lagom mix av klassisk hårdrock och CRESCENT SHIELDS egna sound. Rockoperakänslan börjar infinna sig, det blir kanske lite för mycket opera i ”My Anger” – om jag ska vara petig. Det blir helt klart för mycket av den varan i ”The Bellman”. Det hela är snyggt genomfört men blandningen blir inte riktigt underhållande. Längsta låten ”The Endurance” (9.16) återvänder till progressiv metal utan att tappa något i berättandet. CRESCENT SHIELD har skapat en riktigt trevlig och lyssningsvärd skiva, rekommenderas, om än med en liten reservation för operastuket.

Track List Under Cover of Shadows The Grand Horizon Tides of Fire 10,000 Midnights Ago Temple of the Empty My Anger The Bellman The Endurance Lifespan

www.cruzdelsurmusic.com www.crescentshield.com

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|