Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Acheron: Final Conflict - The Last Days of God | FESTIVALPHOTO
 

Acheron: Final Conflict - The Last Days of God

 Betyg

Review169_Acheron

Acheron: Final Conflict – The Last Days of God
Displeased/Sound Pollution

Satanisk dödsmetall, det har ACHERON sysslat med I 20 år, och det så hängivet att imagen oftast överskuggat musiken. Bandledaren vincent Crowley, sång/bas, Kyle Severn, trummor, Maximus Otworth, gitarr, och Ash Thomas, rytmgitarr, är erfarna musiker med erfarenhet från band som NOCTURNUS och VITAL REMAINS. De namnen ger i varje fall mig förväntningar.
Introt låter som ett flyglarm. Sedan tar Vincents tydliga, närmast talade growl vid. ”The Apocalypse” berättar om slutet och att antikrist finns i oss alla. ACHERON känns äkta i texterna, rent av lite skrämmande. Musiken är ganska gammaldags dödsmetall, inga dubbeltramp och dova gitarrer. De får till en passande atmosfär som passar bookleten och budskapet. Men de låter Kyle spela lite dubbelkaggar, fast ”Rise of Rebellion” är en ganska lugn låt i övrigt. Än en gång känns det att de lägger mycket vikt vid sitt budskap. Men jag som lyssnade på dödsmetall och thrash kring 1990 trivs med stilen. De skapar mycket känslor med demonliknande röster (skräckfilm…) som talar texten. Jag faller inte direkt för deras budskap men den goa Tampa, Florida-stilen. Refrängerna är enkla men sätter sig, jag saknar lite mer skönspel med tanke på medlemmarnas bakgrunder. Men de håller stilen skivan ut. Läs texterna och storyn, det är faktiskt samma känsla som i äldre KING DIAMOND -skivor – bara närmre verkligheten.

Track List Intro The Apocalypse Rise of Rebellion Blood Oath (Pactum Tacitum) I Am Heathen Godless (We Are Gods!) Salvation Through Hatred Power and Might Millennium´s End A New Age Anno Armegeddon

www.myspace.com/acheron www.displeasedrecords.com

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|