Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Jorn Lande | FESTIVALPHOTO
 

Jorn Lande

 Betyg

Review155_Spirit_Black

Jorn: Spirit Black
Frontiers/Zink
JÖRN LANDE är 90-talets största sångkomet. Han har gett ut soloskivor och sjungit med CLASSIC WHITESNAKE, ARJEN LUCASSEN, MASTERPLAN (där han sägs vara tillbaka) etc. JORN sätter djup och toner som jag bara associerar med RONNIE JAMES DIO. Förra skivan ”Lonely Are the Brave” var en ojämn historia med mästerlig sång och stabila insatser i övrigt. Nu vill jag att JORN får till låtar som är lika bra som deras musikaliska förmåga.
Jag hittar vad jag söker i ”Rock´n´Roll Angel”. Men det är sjätte låten. Fram till dess känns det som BLACK SABBATH med DIO utan de vanliga starka refrängerna. ”I Was Born to Give You Sound” sjunger JORN med inlevelse i utmärkta ”Burn Your Flame”. Solot känns som om Viv Campbell gjort det för länge sedan. Men det är låt nummer sju. Med Jörns röst kan man framföra vilken repetitiv text som helst. Tyvärr är titellåten, ”Below”, ”Road of the Cross” och ”The Last Revolution” för ointressanta för att klara mina krav. De borde undvika att lägga låttitlar i bisatser och fundera på att korta ner låtarna till gammaldags hitlängder under fem minuter. För inte är det några klurigheter i låtar som ”Holy Diver” eller ”Turn Up the Night”. Kanske är det en god tanke att mixa in lite THIN LIZZY i blandningen, det fungerar i ”World Gone Mad”. JORN borde vara megastora men utan starkt låtmaterial så blir det inte så.

Track List Spirit Black Below Road of the Cross The Last Revolution City In Between Rock´n´Roll Angel Burn Your Flame World Gone Mad I Walk Alone

www.jornlande.com www.frontiers.it

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|