Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Saint Deamon: Pandeamonium | FESTIVALPHOTO
 

Saint Deamon: Pandeamonium

 Betyg

Review148_Pandeamonium

Saint Deamon: Pandeamonium 6p
Frontiers/Zink

Norsk/svenska SAINT DEAMON har tagit sitt namn från en påhittad figure. Debutskivan från 2008 var inte fiktion utan en av årets bästa debuter. Alla medlemmarna är kvar i bandet; sångaren Jan Thore Grefstad, gitarristen Toya Johansson, basisten Nobby Noberg och trummisen Ronny Milianowicz. De två sistnämnda har ett förflutet i DYONISUS och hela bandet andades melodiös kvalitet på ”In Shadows Lost from the Brave”. Kan de hålla stilen?
Ljudet har rattats av Roy Z (JUDAS PRIEST, HELLOWEEN) och är kristallklart. Inledande ”Deception” har ett giftigt riff och keyboards på de rätta ställena. Jan Thore har inte tappat rösten heller och melodi finns i mängder. När ”The Only One Sane” rullar på känns det som om de blivit något snällare än på debuten. Gitarrspelet är innovativt och t.o.m. lite annorlunda ibland. Titellåten inleder mjukt, närmast som en powerballad. Med lätt kortning hade denna mjuka melodiska låt kommit långt i Eurovisionsschlagerfestivalen. Tursamt nog har ”Eyes of the Devil” ett lätt thrashigt riff för nu behöver skivan lite mer bett i disten. Blandningen av väldigt melodisk hårdrock och thrashriffet blir lite fel tyvärr. För bandet håller sig gärna i ett sävligt midtempo och produktionen känns lite för utslätad om än ljudet är väldefinierat. Det återkommande släpiga verstempot som ökar i solon och refränger blir lite tjatigt, nästan stereotypt. Jag hoppades att korta ”Way Home” skulle ge bandet en vitamininjektion och hastigare tempo men så blir det inte heller. Tempot och vitaliteten jag sökte kommer istället till viss del i ”Fallen Angel”. SAINT DEAMON behöver tuffa till sig lite. Som om de hade hört mig så blir ”The Deamon Within” en behövlig tempohöjare den också. Men det räddar inte skivan från att vara en välspelad och välljudande kvalitativ enkelriktning. Ett band av den här kalibern blir aldrig helt ointressant men de måste variera sig betydligt mer på nästa skiva.

Track List Deception (Reaper) The Only Sane (Nevermore) Pandeamonium Eyes of the Devil (Pyramid) A Day to Come (Lies) Way Home (Clone) Fallen Angel (Hell Patrol) The Deamon Within (Captain of Metal) Oceans of Glory Fear in a Fragile Mind (United)

www.saintdeamon.se www.frontiers.it

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|