Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Alex Beyrodt´s VooDoo Circle: S/T | FESTIVALPHOTO
 

Alex Beyrodt´s VooDoo Circle: S/T

 Betyg

Review140_VooDoo

Alex Beyrodt´s Voodoo Circle: S/T 9p
AFM/Border

Alex Beyrodts namn ringer inte så många klockor men han spelar tydligen oftast i SILENT FORCE, tidigare i SINNER och PRIMAL FEAR. Övriga i projektet är mer kända för mig; David Readman (PINK CREAM 69, solo), Matt Sinner (SINNER, PRIMAL FEAR) och Mel Gaynor (SIMPLE MINDS, GARY MOORE, BRIAN MAY). Den så viktiga keyboarden sköts av studiomusikern Jimmy Kresic. Projektet inriktar sig på att återskapa tidigare storhetstider inom hårdrocken. Det är svårt att inte höra RAINBOW i låtarna, eller en kreativ, rolig och lyssningsvärd variant av YNGWIE MALMSTEEN.
”Spewing Lies” är en bra öppningslåt men ”Desperate Heart” är bättre, en klassiker i all enkelhet. ”Kingdom of the Blind” är så mycket Yngwie till att börja med, sedan blir det intressant. Alex huvudband är aldrig i närheten av denna nivå vad jag minns. VOODOO CIRCLE är lyckligtvis aldrig nyskapande, men spelskickligt och en riktig glädjespridare ända ifrån studion. Efter en stark inledning väntade jag mig en mellanlåt men ”Men and Machine” höjer tempot istället. Det låter som om RITCHIE BLACKMOORE möter en ung VIV CAMPBELL. Den lugna låten kommer i ”Master of Illusion”, David har verkligen en stark röst i den typen av låtar. Skivan är klassisk och stilfull, otäckt nog verkar det inte finnas några dåliga låtar. ”Heaven Can Wait” har en trum- och basrytm sdom driver låten frammåt även i de lugnasre partierna. Egentligen är det bara i avslutande ”White Lady Requiem” som alla MALMSTEEN-överdoser får löpa fritt - på en gång. Denna skiva skulle ha varit på min topplista över 2008, men den hade jag redan skickat iväg. Ett givet köp för alla som gillar klassisk (RAINBOW) hårdrock.

Track List Spewing Lies Desperate Heart Kingdom of the Blind Men and Machine Master of Illusion We´ll Never Learn Dream of Eden Heaven Can Wait Angel´s Will Cry Enter My World of Darkness White Lady Requiem (Instrumental)

www.voodoocircle.com www.afm-records.de

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|