Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

The Trophy: The Gift of Life | FESTIVALPHOTO
 

The Trophy: The Gift of Life

 Betyg

Review139_The_Trophy

The Trophy: The Gift of Life 9p
Frontiers/Zink Music

Michael Bormann, Todd Wolf och Marco Grasshof. Det är kärnan I THE TROPHY, och det är inte bara det. Michael är känd från BONFIRE, JADED HEART och sin solokarriär, och Todd har sitt HUMAN FORTRESS. Här ska trion göra en crossover mellan pop, AOR och metal med hjälp av riff, loopar, refränger och keyboardeffekter.
Och det är just jämt vad de gör! Inledande titellåten har allt som utlovas. De individuella insatserna är som förväntat utmärkta. Det blir t.o.m. lite svensktoppstempo i ”When the Nightmares Wake Me Up”. Nyskapande eller inte så kan jag i en och samma låt höra pop, rock och AOR. Trumslagare saknas utan här är det förprogrammerat som gäller. Trist men det är inte så märkbart. Min favoritlåt ”Get the Cup” passar verkligen Michaels röst, men allt material ligger väl i hans register. Tänk att man aldrig tröttnar på att höra ”whoo ooah” i en refräng. Todd är inte förpassad till bakgrunden för att framhäva poppigheten, lyssna bara på riffen i ”Justice” och ”On these Wings”. Skivan flyter på med bra variation, riffstarkt, poppigt och med många andra inslag som jag trodde försvann från hårdrocken senast 1992. En annan låt som påminner om någon 80-talspop är utmärkta ”The Shades of Grey”. En titel som ”Gloomy Days” låter som om den var skriven av någon som sitter med en hageltolva i handen, inte då! Det är ännu en poppigt AOR-ig metallåt, favorit nummer två för mig. THE TROPHY gör en väldigt stark skiva, Michael sjunger som vanligt, dvs. i världsklass. Det är en given topplacering i år, det blir inte lätt för bandets medtävlare detta och Frontiers gör klokt i att beställa en uppföljare snarast!

Track List The Gift of Life When the Nightmares Wake Me Up Get the Cup Justice Rescue Me Can´t Get Out of My Head The Shades of Grey Gloomy Days Liar The Way On these Wings

www.myspace.com/thetrophy www.frontiers.it

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|