Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Crimson Cult: S/T | FESTIVALPHOTO
 

Crimson Cult: S/T

 Betyg

Review133_Crimson_Cult

Crimson Cult: S/T 6p
Dockyard1

Tyska CRIMSON CULT har till 50% ett förflutet I STYGMA IV. Både gitarristen och keyboardprogrammeraren Gunter Maier och basisten Alex Hilzensauer har spelat där. Det säger mig inte så mycket dock.
Inledande ”Evil Design” har rätt melodiskt bett, lite tveksam sång men ett grundkomp som påminner om BLACK SABBATH med DIO. Andra låten ”Undead” visar upp en nästan schlagerliknande refräng men i övrigt är det melodiös hårdrock med drag av åren 1988-95. Sången blir behagligare efter öppningslåten, ”land of the Crimson Night” är mera lättlyssnad tack vare det. Det är lätt österländska tendenser som möter OZZY under 90-talet. Sången är fortfarande inte det starkaste kortet. Det som känns fräschast och mest innovativt är Alex basspel. Det blir riktigt bra i ”Lava Machine”. Mer 80-tal, riktigt tunggung och det tänder till i bandet – en favoritlåt. ”Dirty Demon” ändrar karaktär i refrängen, det passar inte mig riktigt men låten är en klar omväxling på skivan. Zack Wylde spökar i introt till tunga ”The Misanthrope”. CRIMSON CULT ligger väl mellan hårdrock och tung metal. Utan att överge melodierna. Gitarrspelet är ok, och sången blir bättre under skivans gång. De imponerar lite för sällan bara. En låt som imponerar är ”2000 Lights” som är en mer neoklassisk och snabb historia. Det verkar vara ett tempo som passar bandet. I de lugna partierna upplevera jag att Walter Stuefers röst inte riktigt håller, t.ex. i ”Amok”. Gitarreffekterna håller inte heller riktigti den låten så det blir ett hopp till nästa låt. Reverb kan jag få nog av men CRIMSON CUKT kommer undan med att inleda även ”Sail On” med den effekten. På det hela taget så är det ett hantverk av helt ok musiker. Men i floden av skivor år 2009 är det lite för få låtar som jag minns efteråt.

Track list
Evil Design Undead Land of the Crimson Night In the Eyes Lava Machine Dirty Demon Misanthrope 2000 Lights Amok Centre of the Universe

www.crimsoncult.com www.dockyard1.com

Writer: Mikael Johansson
I don't have Facebook


|Home|