Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Helvetets Port @ MuskelRock, Tyrolen | FESTIVALPHOTO
 

Helvetets Port @ MuskelRock, Tyrolen

Review997_Muskelrock-20110603_Helvetets-Port-_0426

Göteborgsbandet Helvetets Port levererar svensk heavy metal när den är som allra bäst. På fredagseftermiddagen spelandes på utomhusscenen i 30 graders värme, solar sig bandet i publiken såväl som i solens skoningslösa strålar. Under 45 minuter i bara överkroppar och spandexbyxor möts bandet av förvånansvärt stor entusiasm från publik såväl som från mig (som skribent och ännu är ofrälst fan). Inte kunde jag ana att ett så tämligen blygsamt band som Helvetets Port hade ett så stort publikstöd. Trotts den sedan länge släppta plattan ”Exodus To Hell” och videon ”Lightning Rod Avenger”. Men så är väl just (Muskel)Rock bandets rätta forum; då jag knappast var den enda honan i publiken som ENDAST släpat sig iväg från campingen i syfte att snegla på sångaren Witchfinders muskulösa bringa…

I solen glänsande, barbröstade och mer eller mindre muskulösa bjuder Helvetets Port på en helschysst show och publiken röjer entusiastiskt. Festivallegenden ”Bajsmannen” är inte heller sen att höja näven och vråla med i låtarna. Trots klibbiga jeansvästar och solsting vrålar publiken ändå efter mer efter gigets slut, något jag personligen finner väldigt mysigt då ett så relativt litet band som Helvetes Port ändå visas så stort gillande av publiken, vilken dessutom sjunger med i varenda låt!

Få kan dock ta sångaren Witchfinders felfria 80-tals skrik; som under spelningen inte bara imponerar med rösten utan även med scenklädseln (vilken utgörde en stor kontrast till gårdagens grå mjukisbyxor och keps, jag fann honom flanerandes på campingen i). Efter 45 minuter och flertalet låtar utöver en modig livedebut med ”fly by night” flyr nästan bandet scenen och hettan med orden ”Det var allt för oss, vi klarar inte mer, men tack för att ni orkade stå här!”.

Tack själva Witchfinder, det var ett nöje att se era svettiga bringor live!


Review997_Fotographer_MiaMarjorie

Writer: Mia Marjorie
I don't have Facebook

MiaMarjorie MiaMarjorie Written 2011-06-16 08:09:51

|Home|