Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

VAN CANTO, Rockstad:Falun 4/6 | FESTIVALPHOTO
 

VAN CANTO, Rockstad:Falun 4/6

 Betyg

Metal a capella?! Jag trodde faktiskt att Van Canto var ett skämt när jag hörde dem första gången. Men hur konstigt konceptet än må verka, så är det här hur maffigt som helst. Sanna mina ord, det är helt sjukt. Publiken är stor och såhär varmt mottagande hade jag aldrig trott att Van Canto skulle få, folk jublar och klappar händerna genom hela konserten och bandet hejas på mellan varje låt.

Van Canto består alltså av en trummis och fem vokalister där tre av dem agerar bas, gitarr, solon och keyboards. De kör egna låtar och covers på storheter som Metallica, Blind Guardian, Nightwish och Iron Maiden, och det är onekligen något speciellt att höra Wishmaster, Fear Of The Dark och Master Of Puppets genom fem strupar. Att man kan återskapa instrument med sin röst på det här sättet, det är ytterst imponerande och jag begriper inte hur det är möjligt. Att de dessutom kan efterlikna de kända låtarna så otroligt bra samt samspelet mellan trummor och "bas" visar på att de har en unik talang.

Däremot är jag inte lika imponerad av de två som sjunger vanligt så att säga. En man och en kvinna och den manliga rösten är lite klen medan det inte låter särskilt tonsäkert från kvinnan alla gånger. Men på det hela taget är det en väldigt speciell konsert i hög klass.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|