Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

DORO @ KB 9/4-11 | FESTIVALPHOTO
 

DORO @ KB 9/4-11

 Betyg

Review863_20110409_-Doro-Kb---Malmo-_1518

Den tyska hårdrocks-drottningen Doro Pesch har inget bäst före datum! Detta visade hon upp på KB i Malmö igår kväll! Hon hade högsta växeln i under hela konserten och höll på att ramla ut över publiken jämt och ständigt. Inledande Eartshaker Rock avlöstes snabbt med klassiska I Rule The Ruins och East Meets West.
En svettig början som senare visa sig bli lika intensiv hela konserten igenom bortsett från avslutande balladen Love Me In Black. Där emellan fick publiken vara med att sjunga och välja ut låtar även om det är planerat vilka låtar som ska spelas, så låtsas hon att publiken får välja låt några gånger vilket publiken köper med hull och hår, samtidigt som responsen ökar.

Doro, tillsammans med enda kvarvarande medlemmen från 1990 - basisten Nick Douglas har genom året fått nya karaktärer i bandet. Amerikanske skinnpiskande Johnny Dee har varit med det senaste decenniet och håller farten uppe med sitt friska trumspel. Gitarristen Luca Princiotta står lite avsides till vänster och nya stjärntillskottet från After Forever – Bas Mass på gitarr står ensam till höger och han njuter av det.

Nick Douglas var som en duracell-kanin! Han hoppade fram och tillbaka på scenen samtidigt som han gjorde den ena posen efter den andra. Hans bas med neongröna strängar lyste upp och han fick den uppmärksamhet han så hårt strävade efter. Det var nästan så Doro fick sjasa bort honom för att inte ta för mycket plats.

En väntad hit-kavalkad med bl.a. Burning The Witches, Für Immer och All We Are innehöll även lite färskare material som Running From The Devil, Wacken-hyllningen We Are The Meatalheads och Egypt (the chains are on) som fungerade som en hyllningslåt till Dio.

Doro låter fortfarande riktigt bra och rösten som är hennes signum imponerade hela konserten igenom. Hon hade väldigt lätt att få med sig publiken på sin sida då hon verkade hellre vela stå nere i publiken och sjunga därifrån istället eftersom hon lät samtliga två rader närmast scenen få sjunga i micken under nästan varje låt. Något som kan tyckas tråkigt för dem längre bak men en upplevelse för dem där fram.


Ljudet var kalas och hennes röst var hur tydlig som helst! Blev väldigt imponerad över hur bra hennes sång lät denna kväll. Musiken lät bra bortsett från lite rundgång när basisten inte spelade. Tyvärr så var det inte så mycket folk som Doro förtjänar en lördag kväll i Malmö. Det var ca 250 personer men dessa agerade som om det var fullt hus. Det var svettigt och det var mycket allsång.

Bäst: DOROS dallrande röst

Sämst: De strykna låtarna från den planerade setlisten som
Breaking The Law, Fight For Rock, Herzblut och Above The AshesSETLIST

Intro
Earthshaker rock 
I rule the ruins 
East meets west 
Running from the devil 
Night of the warlock 
Burning the witches 
We are the metalheads 
Egypt (the chains are on) Dio hyllning
Für immer 
Metal racer 
True as steel 
Haunted heart 
drum solo  
All we are 
Burning up 
Unholy love 
Love me in black

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook

Meg Meg Written 2011-04-11 16:07:30
Vilken milf! :)

|Home|