Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Children Of Bodom, Trädgår'n Göteborg, 25/3 | FESTIVALPHOTO
 

Children Of Bodom, Trädgår'n Göteborg, 25/3

 Betyg

Huvudaktörerna verkar vara på extra gott humör idag och det är härligt att se. Både band och publik är taggade och kvällen ser ut att avslutas på ett värdigt sätt. Utöver de fyra nya låtarna får vi de vanliga dängorna som brukar hänga med. De framför de nya låtarna med lika stor finess som de gamla, som om de redan sitter långt inne i märgen.
Jag uppmärksammar att Alexi låter starkare än på länge, han har mer kraft i rösten än de senaste gångerna jag sett dem. Kanske är det att han minskat på krökandet som gjort sitt?

Stor cred till Jaska som legat och spytt hela natten till följd av ett magvirus. Men han trotsar det och kör hela giget. Tyvärr tappar han lite men inte så att det hörs nämnvärt. Janne verkar oförskämt nöjd, han sköter keyboarden med ena näven och ölen med den andra och står och småler och myser genom hela konserten. Jag vet inte om han är full eller bara glad, men förmodligen lite av båda.
Ska man nämna något om mellansnacket kan man bara konstatera att “fucking” alltid kommer att vara Alexis favoritord. Ingen idé att gnälla över det, hur tröttsamt det än må bli.

För mig som fanatiskt old school fan (de tre första plattorna ÄR mästerverk, punkt) blir det tyvärr mindre och mindre intressant att se Children Of Bodom, just på grund av bristen på gammalt material. Jag förstår att man vill ha med nya låtar, men kom igen, inte en enda från första plattan? Men oavsett, de gör en bra spelning ikväll. Varken mer eller mindre egentligen, det är inte fantastiskt men heller inte tråkigt, bara helt enkelt en bra spelning. Själv får jag gå hem och trösta mig med att sätta på Something Wild och drömma mig tillbaka till den gamla goda tiden...

Spellista
1. Not My Funeral
2. Bodom Beach Terror
3. Shovel Knockout
4. Roundtrip To Hell And Back
5. In Your Face
6. Living Dead Beat
7. Hate Me!
8. Bloddrunk
9. Angels Don’t Kill
10. Follow The Reaper
11. Downfall

Extranummer
Was It Worth It?
Hate Crew Deathroll

Tack David, lokal arrangör på PK Musik, som fixade spellistor till mig från alla konserter, snabbt och smidigt utan att blinka.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|