Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Machinae Supremacy, Trädgår'n Göteborg, 25/3 | FESTIVALPHOTO
 

Machinae Supremacy, Trädgår'n Göteborg, 25/3

 Betyg

Kalla mig fördomsfull och ytlig, men jag kan inte hjälpa det. För när det handlar om metal och det står snubbar i kortklippt hår och shorts på scenen, då blir jag tveksam.

Och ja, mina fördomar infrias lite. Jag är förvirrad under större delen av konserten faktiskt. Sedan bandet tydligen är fans av gamla datorspel innehåller låtarna otroligt irriterande blipp-ljud som jag egentligen inte kan bestämma mig för är bra eller dåligt för bandet; å ena sidan låter det nästintill barnsligt och oseriöst, jag har alltså skrivit ”lite som ett Gyllene Tider på speed” i mitt block och det är ingen bra grej. Men å andra sidan tillför det ett annorlunda sound till låtar som annars hade varit ganska mainstream, och jag antar att det är det här som fått folk att uppmärksamma dem.

Rösten finner jag tyvärr ganska irriterande, den är kväkig och nasal och känns lite för klen. Men, jag ska inte vara helt negativ. Stundtals droppar de en del sköna riff och riktigt bra solon. Hade jag varit ett fan av musiken så hade jag säkert tyckt att de gjorde en bra spelning, så rent objektivt utan musikaliska preferenser så ger jag dem en trea, för det gör de sig värda. Men för mig personligen hamnar Machinae Supermacy i facket ploj-metal och jag kommer inte se dem igen.

Spellista
1. Truth Of Tomorrow
2. Force Feedback
3. Rocket Dragon
4. Indiscriminate Murder is Counter-Productive
5. Nova Prospekt
6. Through the Looking Glass

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|