Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Live Elephant, House of Metal Umeå | FESTIVALPHOTO
 

Live Elephant, House of Metal Umeå

 Betyg

Förhoppningarna var stora för öppningsakten Live Elephant i Studion!
Det gällde inte bara för min egen del när man såg folket utanför. Senast jag såg bandet var 1996 som ett av förbanden till dinosaurerna Deep Purple. Sångare Mogge Eriksson och gitarristvirtuosen Mattias Nylen har gjort en 20 år lång resa tillsammans. I en intervju i fredagens Västerbottens Folkblad (VF) hade bandet sagt att de skulle "kötta" till 100 %.

Ljuset på scenen tonas ner och bandet kliver ut. Alla gör sig redo och vi väntar alla spänt. Mogge kliver ut på scenen och vrålar - Nu ska vi spela lite sluggermetal!! De åker från början, energin och spelglädjen syns på killarna. Det känns att bandet vill göra något bra, det var trots allt ett år sen de stod på scenen. I mellansnacket inviger Mogge officiellt House of metal 2011. Huvudmaterialet är från senaste skivan, Mattias och trummisen Olof Nilsson driver bandet framåt inför ett halvfullt Studion. Lyckligtvis för bandet så anlände skivan ”Speak the truth or die alone” till Umeå samma dag som konserten.De fick nog sälja en eller två?

Mogge sliter hårt och jag undrar hur rösten ska hålla, det låter bra men ansträngt? Ljudet, ljuset och hela scenen var mycket bra och det verkar bättre utrustat i år. Bandet kan till och med röra på sig. De blåser på med ”Before i die” och Mogge får igång publiken. Strax efter kom Miika Rudin från Scumkill ut och gjorde ”Come taste blood”. Miika gör en del kör på nya skivan och på lördagen är det hans eget band som ska upp på scen. Kanske gör Mogge ett gästframträdande där? Ingen allsång men händerna är i luften större delen av låtarna.

De minnen jag har från Live Elephant stämde inte alls överens med dagen uppsättning. De har gått från mer melodiös metal till trash. De vill ha roligt och ”kötta” på scenen som de själv uttrycker det. Den som lyft fram bandets ljud är Ronnie Björnström. Under de 8 dagar som inspelningen gjordes levde de metal. Det var grymt tyckte bandet i intervjun i VF, det gjorde dem gott så det är bara att fortsätta.

De avslutar med ”End of line” och Mogge var grymt nöjd, rösten är i toppform sa han med ett stort leende!

De levde upp till mina förhoppningar!

Writer: Mats Söderholm
I don't have Facebook

Mats Söderholm Mats Söderholm Written 2011-03-06 05:37:07

|Home|