Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Bullet - Highway Pirates | FESTIVALPHOTO
 

Bullet - Highway Pirates

 Betyg

Artist: Bullet
Album: Highway Pirates (Black Lodge Records)
Genre: Heavy metal

Det enda jag visste om Bullet innan jag tog mig an den här plattan var att det inte var något för mig. Heavy metal. Inget growl, inga blastbeats. Bara ”tråkig hårdrock med rensång”. Jag fick mig ju en redig känga där. Helvete, vad bra de gör det. Och sången! Den är raspig, skrikig och otroligt kraftfull – jag är sjukt imponerad. Och då har jag inte ens kommit halvvägs igenom låt ett...

Highway Pirates är alltså Bullets tredje fullängdare och det är en träffsäker höjdare rakt igenom. Jag hör musikhistoria i alla låtar, det är inget tvivel om att de är influerade av retrohårdrocken men samtidigt är det komponerat omsorgsfullt i modern förpackning. Varenda rockorienterad människa ålder 13-70 år kan hitta något här, det är omöjligt, och jag menar omöjligt, att inte trampa luftkagge, nicka i takt och nynna med i bandkörerna. Bullet vet klart hur man gör musik som fångar sina lyssnare, riffen sätter sig på hjärnan och stannar där efter att man stängt av musiken. Jag är överraskad av hur professionellt det låter, man föreställer sig liksom 50-åriga gitarrhjältar som spelat tillsammans sedan tidernas begynnelse.

Pluspoäng till den sköna sleazefeelingen jag upplever i Blood Run Hot och Biff Byfords busvissling 39 sekunder in i titelspåret, som tillsammans med Back On The Road, Knuckleduster och Into The Night är plattans starkaste bidrag.

Trots att jag såklart är objektiv i mitt arbete hade jag väl aldrig trott att jag någonsin skulle ge ett heavy metalband högsta pott. Men jag kan helt ärligt inte föreställa mig vad mer man önskar från en platta i den här genren. Så, jag tänker svälja min stolthet och ge Highway Pirates fem jävligt lysande stjärnor.

Förlåt Bullet, jag har underskattat er.

Spår
1. Highway Pirates
2. Back on the road
3. Stay wild
4. Blood run hot
5. Fire and dynamite
6. Down and out
7. Knuckleduster
8. Heavy metal dynamite
9. Citylights
10. Into the night

www.bullet.nu
www.myspace.com/bulletsweden

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook

Maria Maria Written 2011-02-03 14:09:48
Jäklar jag måste nog ge dem en chans trots allt. Ser om jag kan ladda ner någon låt och låter det som det skall så pilar jag iväg och köper plattan!

|Home|