Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Releaseparty, Lou Siffer and the howling demons, KROM Uppsala, 29/1 | FESTIVALPHOTO
 

Releaseparty, Lou Siffer and the howling demons, KROM Uppsala, 29/1

 Betyg

Det mörka rummet med väggar klädda i svart tyg är nog en av de minsta spellokaler jag satt min fot i, men jag tänker direkt att det här blir perfekt. För när jag lyssnade på The Devil’s ride, plattan som är anledningen till kvällens fest, så tänkte jag att det här borde upplevas i en trång och svettig lokal med röjig publik. Och det var ju precis det jag fick.

Stiligt svartklädda i hatt, hängslen, kedjor, converse och läderboots intar Lou Siffer and the howling demons den pyttelilla scenen, alla med varsin retromikrofon modell 50-tal. Jävlar, vad coola de är. På riktigt alltså.
Fem nya låtar rivs av och publiken sjunger med för fulla muggar. Händerna i luften, svett och trängsel. Sjätte låten, Texas funeral är en äldre låt som publiken tycks känna till och jag antar att en stor del av besökarna är trogna följeslagare från hemstaden.

I kvällens sjunde låt får bandet förstärkning av kamraterna Pär Hulkoff och Gustaf Jorde från Raubtier, och tillsammans kör de en bejublad version av Killing is fun.

Ljudet är överraskande, det låter verkligen skitbra och K-oz tar inte en ton fel. Hela bandet, stilen och musiken förmedlar precis samma känsla på scen som på album, det är så självsäkert och lekfullt. Och att publiken håller på att riva kravallstaketet kan ju inte vara annat än ett gott betyg. Stämningen är perfekt!

Train to hell är åter en gammal låt jag själv inte känner igen men publiken är med på noterna. Det är väldigt mycket glädje i rummet och när sista låten spelats och bandet gått av tar det ungefär tre sekunder innan de får lov att gå på igen, som följd av publikens uppmaning ”EN GÅNG TILL!”. Extranumrena blir låtarna från 7” vinylen; Bitch de Luxe och The Mosher, och publiken bara fortsätter att gapa efter mer.

Lou Siffer and the howling demons gjorde allt ett band kan göra med de här förutsättningarna, vi fick gammalt, nytt, fantastisk kvalité och scennärvaro, bra tryck i publiken, ett gästspel - alltså nej, det vore inte rättvist om jag inte gav dem en femma för den här prestationen. Riktigt, riktigt lyckad start på släppet.

SPELLISTA
1. Love, Sex, Death
2. Bleeding through
3. Love song
4. Evil
5. Kahn Ibbal
6. Texas funeral
7. Killing is fun
8. Legend
9. Under attack
10. Train to hell
11. Gasser -55
12. 1-2-3
Extranummer:
Bitch de Luxe
The Mosher

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|