Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Lou Siffer and the howling demons | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med Lou Siffer and the howling demons

Sveriges Mustaschrock har fått en utmanare. Lou Siffer and the howling demons släpper debutalbumet “The Devil’s ride” den 29 januari och jag tog ett tangentbordssnack med bandets ena gitarrist Kahn Ibbal.

Berätta om Lou Siffer and the howling demons! Hur bildades ni? Vilka är ni och vad är det man hör?

- Vi är fem ”gubbar” från Uppsala som gillar att spela hårdrock. Vi bildade bandet våren 2008 på en fest. Från början var det mest som en kul grej men sedan blev det lite mer seriöst. Det gick lätt att skriva låtar så vi skrev ihop några stycken och körde några spelningar. Publiken gillade musiken och det sporrade oss att fortsätta att satsa mer.

Jag är nyfiken på storyn bakom namnet. Varför Lou Siffer and the Howling demons?

- Jag och Lou satt och bollade namnidéer via sms, som vi ofta gör när vi kommer på saker. Först funderade vi på att köra på något som slutar på –ix, typ som Nekromantix, men sen tyckte jag att vi skulle heta Lou Siffer and the ”nånting” i stället. Lou kom upp med demons och jag fyllde på med howling, så det blev Lou Siffer and the howling demons. Det är svårt att hitta ett hårdare namn än så.

Ni har även tilldelat er själva minst sagt kryptiska namn. Varför och hur har namnen kommit till?

- Ja, vi heter ju Lou Siffer (bas), K. Oz (sång), Kahn Ibbal (gitarr), Gil Yotin (gitarr) och Ray Zår (trummor) för att våra mammor döpte oss till det, haha.

Vem är hjärnan bakom musiken? Skriver ni allihop?

- Hittills har Lou och jag skrivit musiken. Texterna har Lou, jag och K. skrivit. Med dagens teknik är det lätt att sitta hemma med datorn och ett musikprogram och göra fullt dugliga demos som man sedan tar med till repan och visar de andra. Vissa av låtarna har vi fått arrangera om litegrann för att det ska passa bra med sången och gitarrsolona, men i stort sett så är det samma versioner av låtarna på den kommande skivan som på demona.

Ni spelade på Sweden Rock Festival i somras, på Studiefrämjandets scen Nemis. Hur hamnade ni där, och hur blev mottagandet av publiken?

- Vi har en studiecirkel på Studiefrämjandet och de har NEMIS-scener lite här och var på landets festivaler. NEMIS står för New Music In Sweden och är tänkt att vara ett forum för nya lovande akter. På Sweden Rock var det ca 25 band från Studiefrämjandet i hela Sverige som uppträdde. Vi och ett band till skickades dit från Uppsala. Det kändes riktigt bra att bli utvald till det för det visar att vi var ett av de två bästa banden inom Studiefrämjandet i Uppsala.
- Det var jäkligt kul att göra själva spelningen. Vi spelade vid kvart över åtta på onsdagskvällen och det var inte direkt några konkurrerande band som spelade samtidigt. I början av spelningen var det inte så överdrivet mycket folk men allteftersom vi spelade kom det fler och fler. Som flest var det vid sista låten, och det är ju skönt att det är så och inte tvärt om.

Vad är det ni vill med Lou Siffer and the howling demons? Är förhoppningarna att ni ska gå hela vägen och kunna leva på bandet, eller vill ni hålla det på en nivå där det fortfarande ”bara” är en hobby?

- Vårat mål är förstås att sälja ut arenor, men som heltidsarbetande familjefäder är den drömmen ganska långt bort. Målet är att kunna komma ut och spela på helgerna och kanske göra kortare turnéer och få det att gå runt ekonomiskt. Även fast vi har glimten i ögat och mycket humor i texterna så är vi ett seriöst band.

Ni släpper debutalbumet ”The Devil’s ride” nu den 29 januari. Hur har skapandeprocessen gått till? Har ni gjort allt själva hemma i Uppsala?

- Skapandeprocessen av musiken har flutit på riktigt bra. Musik och texter har kommit väldigt enkelt och vi har minst lika många låtar som ligger och väntar på att vi ska repa in dem som låtarna vi släpper på skivan. Totalt spelade vi in 15 låtar. 11 kommer med på skivan, en släppte vi som B-sida på vinylsjuan som kom förra året och resten får vila så länge.
- Själva inspelningsprocessen har däremot varit ganska utdragen. Vi valde att spela in allt själva och utan klara dead lines så är det lätt hänt att det drar ut på tiden.

Vad är de närmsta planerna för 2011, efter releasen?

- Målsättningen för våren är att spela live så mycket det bara går. I februari spelar vi på en välgörenhetsgala för Teddy Möller. Teddy spelar trummor i F.K.Ü. och är sångare, gitarrist och bandhitler i Loch Vostok. Familjen Möllers hus brann ner till grunden i december och vi kommer tillsammans med Always war, Usurpress, The Law, F.K.Ü. och Torture division försöka samla in så mycket pengar som möjligt till dem.

Är du nyfiken på Lou Siffer and the howling demons? Kom och kolla in releasepartyt den 29 januari på KROM i Uppsala.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|