Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Lou Siffer and the howling demons - The Devil's ride | FESTIVALPHOTO
 

Lou Siffer and the howling demons - The Devil's ride

 Betyg

Artist: Lou Siffer and the howling demons
Album: The Devil’s ride (självsläpp)
Genre: Rock n’ roll

Om Danzig, Misfits och Mustasch fick ett barn skulle det nog låta ungefär såhär. Det här är en intressant utmanare inom Svensk rock som för med sig lite mer till bordet än vad tidigare band gjort. Lou Siffer and the howling demons är nämligen så mycket mer än bara ytterligare ett rock n’ rollband.

”The Devil’s ride” har en väldigt bra variation av låtar, de är coola, svängiga, rockiga, mörka, punkiga och alla har en stor portion glimten i ögat. Det är så självklart på något sätt; cool, välspelad rock n’ roll med rätt attityd.
Sången för direkt tankarna till Glenn Danzig, om det är meningen eller ej vet jag inte men det är helt rätt och kompletterar musiken på ett väldigt bra sätt.

Legend har ett ruskigt skönt gung, Gasser -55 är kort men rätt i nyllet och Under attack är som hämtad ur en skurkig Tarantino-rulle. Dessa spår är plattans guldkorn. Visst finns ett eller annat spår som inte sätter sig lika hårt, men alla låtar har en charm som är svår att beskriva.

Gillar ni något av ovan nämnda band, eller, tja - rock över huvud taget, så tycker jag definitivt att ni ska ge Lou Siffer and the howling demons en lyssning. För jag tror faktiskt inte att någon kommer bli besviken.

Spår
1. The Mosher
2. Love song
3. Bleeding through
4. Legend
5. Evil
6. 1-2-3
7. Gasser -55
8. Killing is fun
9. Under attack
10. Kahn Ibbal
11. Love, Sex, Death

http://www.myspace.com/lousifferandthehowlingdemons

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook

E E Written 2011-01-13 16:20:04
Guld recension. Lou Siffer and the Howling Demons FTW !!!

|Home|