Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Tyrael - Der Wald ist mein Zuhause | FESTIVALPHOTO
 

Tyrael - Der Wald ist mein Zuhause

 Betyg

Artist: Tyrael
Album: Der Wald ist mein Zuhause (självsläpp)
Genre: Green/black/death/grind metal

“Der Wald ist mein Zuhause” släpptes för ett år sedan i Tyskland och har nu på något oförklarligt sätt nått media i Sverige.

Tyrael bildades år 2000 och det förvånar mig att en band som varit verksamt i tio år inte låter bättre än såhär. Uppenbarligen har de en förkärlek till skogen, därav genren "green metal", och albumtiteln som på Svenska säger "Skogen är mitt hem". Och det är ju rart, att de uppskattar moder jord. Men det känns inte som att det finns någon naturlig musikalisk talang här, låtarna är underligt komponerade och stundtals vet jag inte om det här är seriöst eller inte. Det kan vara förklaringen till att de fortfarande är osignade.

“The wide spread incompetence of the press to classify Tyrael's style of music is telling evidence that this sound beast will never submit to the illusion that man calls order” skriver man på bandets MySpace. Jag finner inget originellt med det här alls. Det är mestadels rörigt och skrikigt och låter amatörmässigt. Då och då skymtar jag något som skulle kunna vara bra, men det är korta stunder. Jag är ledsen, tysk black metal i mitt hjärta – men Tyrael når inte fram.

Spår
1. To Isengard
2. Throne of God
3. Der Jäger
4. Sonnige Tage
5. Gedankenfluß
6. Traum der Wirklichkkeit
7. Wo sind die Meinen?
8. Gebrochenes Eis
9. Erlkönig
10. Der Wald ist mein Zuhause
11. Des Rabens Andacht

http://www.myspace.com/tyraelmetal

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|