Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med finalisterna i RELEASED - Live & Unsigned, 11/12 Stockholm | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med finalisterna i RELEASED - Live & Unsigned, 11/12 Stockholm

Så har vi slutligen kommit till finalen i denna tävling, där över 200 sökande band har blivit fyra; Seventribe som vann i Stockholm, TrashQueen i Helsingborg, Days Of Jupiter i Göteborg och Lucy Seven, som i Göteborg kvalificerade sig som joker till finalen.

1. Hur tycker ni att RELEASED - Live & Unsigned har fungerat som tävling?
2. Har ni märkt av några nya anhängare sedan ni visat er i tävlingen?
3. Låt säga att ni inte skulle stå som vinnare i finalen. Vad händer efter tävlingen? Hur ser den närmsta framtiden ut för bandet och vad kommer ni arbeta med?
4. Kommer ni ställa upp i fler sådana här tävlingar i framtiden?
5. Hur laddar ni inför finalen på lördag? Är det mycket repande, tar ni det lugnt, dricker ni sprit...?

SEVENTRIBE

- Skitbra. Föredömligt. Det verkar vara rätt fokus, att det är inriktat på liveshow, att man är ett fullständigt kit. Det går inte bara ut på att rösta på en låt på nätet.

- Ja det har vi. Vi fick en stor publik med oss i Stockholm.

- För det första så är det inget alternativ. Vi vann en annan tävling den 25 november och där fanns en representant från Warner Music. Han höll på att kissa ner sig, så vi har fått bra intresse därifrån... De kommer vara på plats på lördag och kolla in oss.

- Vi kommer ju vinna på lördag och sedan är det bara raka vägen till stjärnorna.

- Dricker sprit och kör runt i snön... Nej men det här är det enda vi vet hur man gör på riktigt. Vi har all fokus på tävlingen men samtidigt kan man inte bara repa varenda dag. Vi ser alla våra spelningar som en tävling och vi förlorar aldrig. Har man betalat i tid och pengar för att komma och se oss, så kommer vi ställa till med en jävla show, även om det bara skulle stå tre pers i publiken.
http://www.myspace.com/seventribe


TRASHQUEEN – Andy, sång

- Det är väl den bästa tävlingen vi varit med i. Vi har ju gjort några tävlingar och här är det inga motprestationer så som att sälja biljetter och sådant, det har man ju stött på tidigare.

- Ja det tycker jag absolut. Både via Facebook och MySpace, och sedan är det folk som hör av sig och vill köpa tröjor. Och så ringer ju en del som vill intervjua en och så, hehe.

- Vi blir givetvis besvikna, men kommer färdigställa skivan vi håller på med, så vi ska hålla oss sysselsatta.

- Inte om vi vinner. Utan att trampa någon på tån så vill vi stepa upp nivån på våra spelningar nu. Vi har ju gjort fritidsgårdar och liknande redan, och känner att vi vill höja nivån på det hela nu.

- Vi har ju repat och gått igenom hur vi ska röra oss på scen. Sedan kommer vi åka upp till Stockholm imorgon och gå på stan och ragga ännu mer anhängare.
http://www.myspace.com/trashqueenglamrock


DAYS OF JUPITER – Jörgen, gitarr

- Vi har varit på olika sådana här tävlingar och kan säga att den här är den bäst organiserade av alla. Det känns väldigt seriöst, genomtänkt och välinformerat.

- Ja, vi märker att det har blivit en större aktivitet på både Facebook och MySpace, med fler profilvisningar och spelade låtar. Sedan kommer det in fler mail. Man märker helt klart av att deltagandet i tävlingen har varit bra promotion.

- Vi kommer fortsätta spela ute så mycket vi kan samtidigt som att vi vill börja promota oss mot skivbolag, vilket vi nästan inte gjort alls tidigare. Sedan kommer vi väl att sitta i våran lilla studio också och skriva parallellt med detta. Men fokuset är att promota oss och göra fler spelningar.

- Sådana här tävlingar är ett jättebra tillfälle att visa upp sig, men det beror också på vilken kvalité det är på tävlingen. Vi har väl lärt oss att titta på hur seriöst det är och om det kommer att ge oss något. Men är det tävlingar som håller den här kvalitén så absolut skulle vi kunna tänka oss att ställa upp igen.

- Vi repar väl lite lagom. Vi kan ju materialet och det viktigaste är att man känner sig fokuserad när det gäller. Vi har också jobbat på att få våra fans och vänner att komma och se oss och rösta.
http://www.myspace.com/daysofjupiter


LUCY SEVEN – Robin, sång

- Riktigt jäkla bra. Väldigt strukturerat. All heder åt arrangörerna!

- Ja, absolut. Det har hänt massa grejer på Facebook och Myspace, och så fick vi träffa nya fans i Göteborg.

- Plattan är färdig och kommer finnas för webblyssning och köp på julafton. Vi släpper i egen regi men hoppas att ett bolag ska plocka upp skivan.

- Det är nog färdigt med tävlingar nu... Men man vet aldrig, tiden får utvisa det.

- En kombination av allt kan man väl säga! Vi har druckit en del sprit och faktiskt inte repat som en hel ensemble på flera månader, men det gick ju vägen ändå. Har man ett starkt låtmaterial och vet vad man gör så kommer det gå bra.
http://www.myspace.com/lucysevenmusic


Finalen avgörs på Göra Källare i Stockholm, lördag den 11 december och har förutom finalisterna även Rock n' Roll Allstars och Hardcore Superstar på scen. http://www.releasedunsigned.se/

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|