Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

MONSTER MAGNET & Seventh Void @ KB 13/11 | FESTIVALPHOTO
 

MONSTER MAGNET & Seventh Void @ KB 13/11

 Betyg

Review676_20101112_Monster_MagnetKlubben,_Fryshuset_-_Stockholm_46

Ett härligt groove och en välfylld lokal som kontras med galen publik och ett band som minglar i publiken innan spelning. KB har fått finbesök.

Monster Magnet är på besök i Sverige och intar KB med tyngd. Dave Wyndorf är hungrigare än någonsin med en rykande het platta – Mastermind. En platta som fört Monster Magnet tillbaka till sina rötter. Det återstår bara att se om det nya materialet håller sig live tillsammans med det klassiska stoner-soundet de har skapat de senaste tjugo åren.

Som uppvärmare har de ett rutinerat men ganska okänt band här i Sverige. Ett band som har stått i skymundan av ett annat stort band – Type O Negative. Doominfluerade Sevent Void med Kenny Hickey (sång och gitarr) och Johnny Kelly (trummor) från ToN bjuder upp till en härlig kavalkad med låtar som Last Walk In The Light, Heaven Is Gone och Drown Inside. Kenny frontar bandet med pondus. Hans röst gör sig bra och har en lite mer rispig yta. Hans opolerade gitarrlir och rockstar-attityd sitter som nithalsbandet på en rottweiler! Han slänger ölmuggar mot staketet mellan varannan låt. Matt Brown på gitarr hoppar och studsar som om han har spiralfjädrar under skorna. Den killen kunde inte stå still även när det var väldigt långsamma partier!

Låtarna smälter ihop med varandra och det gör det svårt för den oinlyssnade att skilja dem åt. Det passar deras musik och ett konstant flöde håller doomvågen på topp. Tyvärr som så ofta har kvällens öppningsband ingen publik. Något som skulle visa sig bli en totalt annan situation en halvtimme senare!

Monster Magnet smyger runder i publiken och undrar var alla är? Det är kanske bara 200 i lokalen och de känner sig lite osäkra på hur det här skulle sluta. Efter en lite längre paus har dock folket hittat till lilla kära KB och den stjärnfyllda galax-resan kan börja.

Riffandet till den femton år gamla Dopes To Infinity rivstartar och det är som att vara på en helt annan plats mot den föregående spelningen. Publiken blir helknäpp och det finns de som tävlar i att hoppa högst! Dave är glad och skrattar nästan när han sjunger den första låten. Lokalen har fyllts upp rejält mot tidigare när de minglade på golvet.
Det är en mognare publik ikväll, åldersmässig då, för många beter sig som rötägg och längst fram får vakterna göra skäl för sin lön. Det knuffas och gruffas, men inte i den form som det skall göra! Det förekommer hårda slag och rejäla tacklingar. Ett gäng tycks bara vara ute efter att bråka. En av dessa lyckas senare under konserten ta sig förbi staketet och vakterna och springer fram till scenkanten precis framför frontmannen Dave. Lika snabbt som han kom dit slet vakterna honom därifrån. Detta var bara något som fick den övriga publiken att gå bananas…


Det är totalt omöjligt att stå stilla. Svetten rinner och skorna skär in i anklarna när man ständigt står eller hoppar på tårna! Snabbt får vi höra en av de nya låtarna som visar sig funka riktigt bra live. Bored With Sorcery tar verkligen fram Monster Magnets kvalitéer. Den är enkel men samtidigt proppfull med finesser. Klart en välkommen tårtbit till kommande livespelningar.
Totalt bjuds det på fyra nya rykfärska låtar från Mastermind. –Titelspåret Mastermind, Bored With Sorcery och singeln Gods And Punks.

Ed Mundell på gitarr har nyligen lämnat bandet och har på kort varsel plockat in vapenkollegan Garett Sweeney från kompisbandet RiotGod. Saknaden av Ed infann sig aldrig då bandet redan var så samspelta med Garett. Killen var dessutom riktigt jäkla bra på att hantera sin gitarr.

Nod Scene som en av extranummerna får en att hämta andan lite innan avslutande Powertrip. En extravaganza av riff och innehållsrik text.
Efter avslutad spelning hänger undertecknad över räcket och försöker återhämta sig tillsammans med några andra som bara står still med slutna ögon och njuter av föreställningen som vi precis intagit i våra egna världar fyllda med orber.
MONSTER MAGNET: (90min)

DOPES TO INFINITY
CROP CIRCLE
BORED WITH SORCERY
TRACTOR
DIG THAT HOLE
MEDICINE
LOOK TO YOUR ORB FOR THE WARNING
RADIATION DAY
THE RIGHT STUFF
NEGASONIC TEENAGE WARHEAD
SPACELORD
------------------------------------
GODS AND PUNKS
MASTERMIND
NOD SCENE
POWERTRIP
SEVENTH VOID: (45min)

KILLING YOU SLOW
HEAVEN IS GONE
END OF ALL TIME
SHADOW ON ME
CLOSING IN
FOOLS & DOGS
DROWN INSIDE
LAST WALK IN THE LIGHT
DESCENT
WCD
BROKEN SKY


Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|