Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med de tävlande banden i RELEASED - Live & Unsigned, 6/11 Helsingborg | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med de tävlande banden i RELEASED - Live & Unsigned, 6/11 Helsingborg

Delfinal nummer två för RELEASED - Live & Unsigned, tävlingen för osignade band, hålls imorgon i Helsingborg. Jag ringde upp de fyra tävlande banden för att ta reda på vilka de är.

1. Vilka är ni? Beskriv er musik.
2. Hur länge har bandet existerat?
3. Varför är ni fortfarande osignade?
4. Vad var det som fick er att söka till RELEASED - Live & Unsigned?
5. Två utav priserna väger ju jäkligt tungt; en spelning på Zeppelin Stage på Sweden Rock Festival 2011, och inspelning, tryck och distribuering av 18 000 singlar. Vilket pris väger tyngst för er och gör er lite extra våta i blicken?
6. Hur tänker ni vinna juryns och publikens röster imorgon? Vad kan de förvänta sig av er?


BONEDOG - Micke, sång och gitarr

- Vi är ett band som har rötter i den bluesbaserade 70-talsrocken, skulle man kunna säga.

- Sedan i januari i år, så vi är väldigt färska.

- Ja, alltså vi håller på med första skivan, alla tretton låtar är klara och vi hoppas få ut den innan året är slut. Så vi försöker, och det här är ju ett jättebra sätt för oss att synas.

- Om jag ska vara ärlig så visste jag inte att vi hade sökt utan det var basisten som skickade in en låt och sen glömt bort att säga det. Så kom han här och sa att vi har gått vidare till delfinal! Det hela blev klart förra tordagen.

- Personligt för mig så.. alltså jag vill göra människor glada, att stå på scen och göra ett bra intryck och få folk att tänka "fan vad bra det här var!" så en spelning på Zeppelin Stage hade varit grymt. Men det är svårt att säga!

- Vi kommer gå upp och vara oss själva och inget annat, så får vi hoppas att det räcker.ZERO ILLUTIONS - Björn, sång

- Vi är ett energiskt liveband som vill ge positiva vibbar, vi vill att publiken ska trivas. Musikaliskt är vi ett ösigt progressivt metalband.

- 2004 startade vi upp i den sättningen vi har nu.

- Vi var signade på ett Engelskt bolag, men efter att ha bytat medlemmar och musikalisk inriktning beslöt vi oss för att släppa under egen flagga. Vi startade upp en egen label kan man säga och har skrivit kontrakt med distributörer och så. Vi har valt att göra det själva och det funkar bättre än vad det gjorde innan, men vi är såklart öppna för bra förslag!
- Vi har spelat in en skiva nu som vi håller på att mixa, och ska släppa i början av nästa år, så vi tänkte passa på att presentera nya låtar för publiken imorgon.

- Ärligt talat så visste jag faktiskt inte om det, utan gitarristen hade sökt. Så jag blev glatt överraskad när jag fick reda på att vi gått till delfinal och det här kom perfekt i tiden med tanke på nya plattan.

- Sweden Rock helt klart, det hade varit värt enormt mycket. Vi vet att vi klarar av en sådan grej och det är där vi är som bäst, vi vill spela och träffa vår publik.

- Vi kommer som alltid att lägga all vår energi från första början och ge allt. Jag är väldigt taggad!


BURNING LIBRA - Niklas, gitarr

- Vi är fem killar från Stockholm som spelar alternativ rock/metal, alltså inte helt traditionell metal. Vi blandar det lugna med det hårda.

- I snart tre år.

- Det är en bra fråga. Vi har haft ett skivbolag som har nosat lite på oss, men eftersom vi hållit på att utvecklats så pass mycket är det egentligen bra att det inte blivit något än. Men nu känner vi att det är dags, vi är redo.

- Det är ett bra sätt att synas och väldigt bra priser.

- Det skulle nog vara Zeppelin Stage, det är inte helt fel!

- Vi ska ge järnet och röja som fan!


TRASHQUEEN - Andy, sång

- Våran tanke är att föra tankarna tillbaka till 80-talet, tänk Mötley Crüe. Glam/sleaze alltså.

- Nästan 3 år, men medlemmar har kommit och gått. Så seriöst har vi kört i ungefär 1 ½ år.

- Det var vår nyaste medlem, basisten som läste om tävlingen och på så sätt fick vi upp ögonen för den. Det är en jäkligt bra grej sådana här tävlingar så jag skickade in materialet.

- Oj, den frågan har vi aldrig fått, den var svår. Vi har nog inte riktigt lyckats nå ut och kanske framför allt för att vi tidigare inte spelat in något med bra kvalité. Nu är vi däremot inne i studion och spelar in och plattan är färdig i början av nästa år, och sedan får vi se. Vi tar det lite som det kommer.

- Sweden Rock! Jag har varit där åtta gånger och det är en dröm att få spela där. Men de andra priserna är såklart grymma de med, man vill ju inte trampa någon på tårna, hehe.

- De kan förvänta sig ett jävla ös, höga falsettskrik och en tung doft av hårspray!


Delfinalen sker på Tivoli i Helsingborg och har förutom de tävlande banden även ROYAL REPUBLIC på scen under kvällen.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook

Elias Elias Written 2010-11-05 13:40:47
Tummen upp! vi ses på spelningen imorgon

|Home|