Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Grisâtre - L'idée de Dieu | FESTIVALPHOTO
 

Grisâtre - L'idée de Dieu

 Betyg

Dusktone - http://www.myspace.com/dusktonelabel

Franska Grisâtre, vars namn betyder gråaktig, är ett enmansprojekt som startades 2006. Rokkr står för sång och alla instrument och det här är alltså debutplattan.

Är det 1994? Kan man säkert fråga sig när man hör L'idée de Dieu. Ljudkvalitén är verkligen inte bra. Inspelningen låter som om vore den gjord i en källare, det är skrapigt och sången känns hundra skogar bort. Men samtidigt förstår man ju, att det är klart att det inte ska låta bra. Jag är helt övertygad om att det här är väl genomtänkt.

L'idée de Dieu innehåller fem spår, varav tre är pianoklinkande och två är depressiv black metal med pianoslingor. Själva musiken är varken komplicerad eller genialiskt utförd, det är ganska simpelt men inte för den sakens skull dåligt. Dock tror jag att man måste gilla den här typen av musik för att orka sig igenom från början till slut. För det är depressivt. Det är mörkt och trögt och rått som ett gammalt blodigt kadaver. Men samtidigt, om man uppskattar allt detta - vackert, avkopplande och njutningsfullt.

Det ligger en charm i denna slitna uppenbarelse och ibland vill jag bara vomera på alla nya produktioner som är finslipade till total felfrihet. Då och är det skönt med material som känns orört och därför är den här plattan ett utmärkt alternativ att, i alla fall låtsas, damma av och slänga på när humöret tillåter.

Spår
1. V
2. IV
3. III
4. II
5. I

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|