Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

TRIPTYKON, Getaway Rock Festival 10/7 | FESTIVALPHOTO
 

TRIPTYKON, Getaway Rock Festival 10/7

 Betyg

Det dystra, mörka introt som ljuder över festivalområdet får en att för en stund glömma bort att det faktiskt är strålande solsken ute. Istället känns allting plötsligt svart.

Det är Triptykon, bandet mest känt som Celtic Frosts efterföljare med Tom G Warrior i spetsen, som idag får ersätta avhoppade Deicide. Utan en min intar de sina platser och kör igång med Celtic Frosts ”Procreation Of The Wicked”. För det är upplägget med Triptykon live, i alla fall såhär i början med endast ett album bakom sig, att kombinera gamla CF-klassiker med nytt material.

Tom har fått med sig tre fantastiska musiker, V.Santura, Vanja Slajh och Norman Lonhard. Santura började jobba med Tom redan 2007 då han var livegitarrist i Celtic Frost och är förutom Tom låtskrivare på första släppet ”Eparistera Daimones”. Han fungerar även som growlare och gör det väldigt kraftfullt och bra. Vanja är en riktig överraskning, aldrig har jag skådat en så liten flicka mästra en bas på det sättet.
Som band känns de fyra otroligt sammansvetsade rent musikaliskt. Det här är så perfekt utfört att det är overkligt. CF-låtarna kör de som om de spelat tillsammans från begynnelsen och Tom låter nästan bättre live än på skiva. Ljudet är rent av felfritt, jag tror att det är det bästa i ljudväg jag hört någonsin.

Triptykon har inte fått jättemycket uppmärksamhet i Sverige ännu, vilket kanske förklarar den klena uppslutningen. Förmodligen är det mest gamla CF-fans som kommit för att mätta sin nyfikenhet, men många verkar uppskatta det nya materialet också.

För att komma med något negativt så är Triptykons musik kanske lite väl utdragen för att ses live. Låtarna är långa, mörka och tunga och det är nästan mer än man mäktar med. Men det är förvisso inte dåligt för det.
Efter 19 minuter långa The Prolonging bockar bandet och går av, utan några väl valda ord från någon av dem. Nej, prat är kanske inte bandets starka sida. Men spela dyster hämndfull musik, det gör de utan tvekan bättre än någon annan.

SPELLISTA
Intro: Crucifixus
1. Procreation Of The Wicked
2. Goetia
3. Circle Of The Tyrants
4. Babylon Fell
5. Synagoga Satanae
6. The Prolonging

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|