Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Hov1 gör precis det dem är bäst på | FESTIVALPHOTO
 

Hov1 gör precis det dem är bäst på

 Betyg

Review5111_Hov1

På Folkets Park i Malmö var det en förväntansfull publik. Regnet öste ner men folk stod tappert kvar, vägrade låta någon ta deras platser. När klockan slog halv kom killarna i Hov1 upp på scen och skriken var öronbedövande. Precis som det ska vara när en av de största artisterna i Sverige går på scen.

Jag har sett ett antal Hov1 spelningar tidigare, och aldrig varit besviken. De bjuder alltid på en ny vinkel och grundar sig gärna i ett huvudämne. Sist var det låten ”Barn av vår tid” som tog störst plats, inte så konstigt kanske med tanke på vad låten handlar om – dagens samhällsproblem.

Denna gången hette konserten bara ”Hov1 Tour ‘23”, vilket också beskriver stämningen ganska bra. På ett sätt lite mediokert jämfört med deras tidigare uppträdanden, men samtidigt precis vad man förväntar sig. Det var en härlig blandning av låtar som publiken kunde sjunga med till. Något som förvånade mig dock var att de inte spelade fler av sina nya låtar.

Men även de gamla låtarna hade en ny touch. Trots att texten och melodin var samma, så var musiken ibland omgjord. Inget som påverkade publiken nämnvärt, mer än att det ibland blev lite förvirring kring vilken låt som faktiskt spelades.

Min upplevelse av Hov1 är att de gärna bjuder publiken på en och annan osläppt låt eller vers, men det gjorde de inte idag.

Det är roligt att se hur uppskattade Hov1 är, och hur enkelt de jobbar. Ludwig Kronstrand var den som höll igång publiken mellan låtarna, och var inte sen med att prata om allt möjligt. Bland annat gav han livsråd till alla unga tjejer och killar i publiken. Alla tre sångare har en bra närvaro, men de hamnar ibland lite i skuggan av Ludwig Kronstrand eftersom det är han som pratar med publiken. De verkar inte särskilt störda över det dock, utan tycks köra ”sitt eget race”.

Avslutningen var precis vad vi alla förväntade oss. Först ett gitarrsolo med producenten Axel Liljefors Jansson, som slutade med låten ”Hon dansar vidare i livet”. Kanske den viktigaste låten. Därefter gick de av scenen, väntade in publikens ”en gång till”-ropande, och tog sedan en sista låt. Denna gången var det ”Lilla B”, vilket jag tycker var ett bra val. En av deras nya låtar som många redan lärt sig och tycker om.

Jag ger dem 4.5/5, jag hade önskat något nytt och osläppt.

Review5111_Hov1_Folkets_Park_i_Malmo

Writer: Ida Lindemann
I don't have Facebook


|Home|