Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

RAMMSTEIN, Metaltown 18/6 | FESTIVALPHOTO
 

RAMMSTEIN, Metaltown 18/6

 Betyg

Det är andra gången som det tyska sexmannabandet besöker Metaltown, sist var de här 2005. Och ja, man märker ju ganska omgående att det är just Rammstein som står på scen. Förmodligen har många kommit för att se showen och inte enbart för musiken, och jodå, visst ger de oss en show ikväll.

Det sprutas eld från både bandmedlemmar och scen. Publiken blir täckt i rökmoln och konfetti, det smäller fyrverkerier så öronen blöder och stämningen är riktigt frustande gladilsken från början till slut.

Frontmannen Till pysslar med mycket när han leder bandet. Han marscherar, poserar med ett gigantiskt gevär och headbangar med hela kroppen. I Benzin drar han ut en bensinpump, tänder en fackla och sprutar eld på en crewmedlem (vilket med högsta trolighet var arrangerat).
Sedan kan man ju fundera på vad syftet är när han tvingar ner keyboardisten Flake i ett gammalt rostigt badkar och häller en kanna fyrverkerier över honom så han hoppar ur iklädd en glittrig helkroppskondom. Eller så gör man inte det och låter sig roas av skådespelet på scen. För syftet är såklart att underhålla.

Ja, Rammstein är till hälften scenshow, hälften musik, men man får inte glömma att det faktiskt låter bra också. Många år har gått sedan jag lyssnade på Rammstein men ikväll gillar jag verkligen det jag hör. Speciellt glad är jag över att de kör många gamla godingar som Feuer Frei, Links 2, 3, 4, första singeln Du Riechst So Gut, Du Hast, Sonne och Ich Will.

Omtalade låten Pussy är givetvis med och även om videon är lite skojig så är låten däremot inte särskilt upphetsande alls. Men, en dålig låt kan alltid räddas med en gigantisk skumkanon som får agera en ejakulerande penis. Det är väl det här man får räkna med när man går på en Rammstein-konsert. Bli fejkejakulerad i nyllet. Eller att få en osynlig paddel i huvudet när Flake crowdsurfar i gummibåt.

Ja, vad ska man säga, det går inte att inte bli road av det man ser. Frågan är om de någonsin har gjort eller kommer att göra en dålig show. Jag skulle vilja ge konserten 3 ½ stjärna, men eftersom det inte går, och kombinationen musik och show är helt i klass för sig, får den en fyra.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|