Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Stockholm Extreme Sounds 2023 | FESTIVALPHOTO
 

Stockholm Extreme Sounds 2023

 Betyg

Review4997_Gutalax_live_pa_Stockholm_Extreme_Sounds

Andra lördagen i februari, närmare bestämt den 11:e, drog Stockholm Extreme Sounds sitt allra första andetag i två av Slakthusområdets lokaler; Slaktkyrkan och Hus 7. I dessa lokaler var 14 band fördelade på två scener och förutom spelningar av extrem metal band, bjöds det även på långbord av merchandise innanför dörrarna på Hus 7, konstutställningar, tatueringsmöjligheter och socialt umgänge av grymma personer.

Vi kom till Slakthusområdet under spelningen av Toxaemia och jag upplevde volymen som öronskärande hög. Det verkade dock vara bra drag, men eftersom jag glömt öronproppar tog jag rundor i lokalerna istället.

Jag gillade sättet som Hus 7 var inrett, det gav en känsla av industri, vilket kan ge skön känsla vid spelningar. Lokalen var inte så stor och kanske just därför som ljudet inte “matchade” väl för mitt eget tycke.

För att komma till Slaktkyrkan från Hus 7 och vise versa, fick man gå genom en innergård, vilket kan vara väldigt trevligt en härlig sommarkväll, men så här års var det bara kallt och rejäl risk för halka.

Slaktkyrkan påminns som en kyrka invändigt, det som saknades var alla bänkar och annat kristet som brukar te sig i en typisk kyrka, men bara för att ni ska få en bild på hur det ser ut.
Jag gillade lokalen, utom att pelarna som gick längst hela vägen fram emot scen på båda sidor av lokalen, kunde skymma sikten av det som var på scen…

… i detta fall Grand Cadaver. Riktigt, jäkla bra band som fångade mig direkt. Ljudet var mycket bättre i den lokalen och orsaken till det vet jag inte. Både musik och sång kändes betydligt renare. Här var jag ännu mer irriterad över att jag inte hade något att skydda öronen med, hade gärna stått närmare scenen för att känna trycket ordentligt.

Underbart är alldeles för kort och så snart Grand Cadaver slutat spela, blev lokalen nästan folktom.
Mellan dessa scener kunde man se besökare gå ett lämmeltåg under kvällen, banden avlöste varandra så pass tätt att det upplevdes som att det knappt fanns tid för småprat, om man var intresserad av alla spelningar.

Jag gav scenen till Hus 7 en ny chans, men även under Pound, som lät jäkligt bra, var ljudet för högt. Blev tyvärr inte långvarig under Pounds spelning pga ljudet. Kanske är jag kritisk, kanske hade jag bara mig själv att skylla pga avsaknad av öronproppar.
Med hjälp av naturliga öronskydd, kunde jag ta del av bandet ett par låtar i alla fall.

Kvällens dragplåster för min del, var Gutalax. Jag hade möjlighet att se dem förra sommaren, men tog inte den chansen på så stort allvar. I efterhand var det ett dumt beslut, för även om jag höll mig långt bak i lokalen, inte kände stämningen i publiken, så var Gutalax oerhört bra som gärna hade fått spela ett par timmar till. Publikens galenskap och moshpit var så glädjande att se, att jag ser fram emot sommarens besök på festivaler.

Om jag inte var tydlig i början, så arrangerades Stockholm Extreme Sounds för allra första gången. Jag hoppas självklart på uppföljare och tänker att denna kväll var bara en försmak av årets kommande spelningar och festivaler. Det är väl bara att kasta sig utför och köra… med öronproppar!


Hus 7
1530 Immolator
1630 Born to die
1745 Toxaemia
1900 Pound
2015 Concrete winds
2130 God mother
2315 Wormrot

Slaktkyrkan
1600 Voodus
1700 Dödsrit
1815 Grand cadaver
1930 Defleshed
2045 Gutalax
2215 Severe Torture
00:00 Cancer

Review4997_Wormrot_rojde_hart_under_Stockholm_Extreme_Sounds

Writer: Linda Wallbäck
I don't have Facebook


|Home|