Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Starkare sångröst i publiken än på scenen när Loam sjunger | FESTIVALPHOTO
 

Starkare sångröst i publiken än på scenen när Loam sjunger

 Betyg

Review4994_Loam_live_pa_The_Tivoli_i_Helsingborg

Tiktok-fenomenet Loam. Killen som alltid uppträder med en svart påse på huvudet. Konstigt, kan man tycka. Men förståeligt, om man vill undvika rampljuset – som han står rakt under. Den svarta påsen gör dock att eventuella ansiktsuttryck helt försvinner, och det hade krävts mer av honom som showare för att göra ett bra uppträdande.

Men det verkar inte spela någon roll, hans fans älskar honom oavsett. Det kvittar vad han gör, sjunger, mimar, hoppar eller vandrar runt, publiken är förälskade ändå. Hans kändaste låtar ”Medvetslös”, ”Fakka ur” och ”Fuck mitt eks” skapade stark stämning på The Tivoli i Helsingborg. Den unga publiken skrek, dansade och hoppades att Loam skulle röra vid deras händer eller plocka deras mobiler.

Hur började konserten på The Tivoli då? Som de tidigare gånger jag sett Loam på scen började spelningen med femton minuters hype från Loams dj. Denna dj borde få mer uppmärksamhet, han fick igång publiken bättre än Loam själv. Trots lite tekniskt strul där musiken helt tystnade en gång tycker jag att han gjorde ett bra förspel.

Det var ingen stor publik, men de som var på plats var exalterade och tryckte sig närmare scenen. Under dj:ns spelande fyllde det på en hel del.

När Loam väl äntrar scenen hörs kanske hans kändaste låt ”Medvetslös” i högtalarna. Publiken skriker texten, och energin verkar smitta till Loam som till en början är ganska loj på scenen. Han vandrar runt, rör några händer i publiken och dricker något som ser ut som en grogg.

Konserten fortsätter med en blandning av hits och okända låtar, där det känns som publiken sjunger mer än Loam själv. Han släpper gärna micken, riktar den mot publiken eller bara slutar sjunga i den – vilket inte hörs alls. Playbacken är så hög att man inte kan avgöra vad som är hans sångröst och vad som är förinspelat. Men publiken bryr sig inte, de försöker överrösta med sina egna sångröster.

Loam är duktig på att prata med publiken. Han frågar flera gånger hur de mår och berättar hur mycket han tycker om publiken.

Den absoluta höjdpunkten var när låten ”Fuck mitt eks” startade. Loam lyckades tagga upp publiken genom att få dem att relatera till texten. ”Alla som har ett ex som de hatar” säger han, och publiken skriker sig hesa.

Jag tycker Loam gjorde en väldigt bra show, trots att han egentligen inte gör så mycket på scen. Han har mycket att tacka sin dj, som hela tiden hjälper till att engagera publiken. Han var bättre än mina inte så höga förväntningar och jag tycker att han utvecklas varje gång jag ser honom. Han interagerar bra med publiken, men floppar ibland när han ska försöka balansera på kanter över publiken och misslyckas. Loam är en brinnande stjärna som bara går uppåt, men jag hade gärna hört lite mer aktiv sångröst och inte bara playback.

Review4994_TikTok-killen_Loam´s_publik_full_av_energi_pa_The_Tivoli

Writer: Ida Lindemann
I don't have Facebook


|Home|