Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Malmö Rock Festival bland folket i parken | FESTIVALPHOTO
 

Malmö Rock Festival bland folket i parken

Review4775_Publiken_pa_Malmo_Rock_Festival

För den som ville njuta av rock i väntan på sommarens alla festivaler, kunde passa på att besöka Malmö Rock Festival i Folkets park, som hölls den 25 maj 2019.
Festivalen anordnades för första gången av Malmö Rock Stage, som vanligtvis håller till årligen under augusti månad på Malmöfestivalen.

Man kunde sitta i gräset och njuta av solen och sorlet av glada festivalare som hade lockats till band som LOK, Evergrey, Hardcore Superstar och Engel, vidare var även The Headlines, Supertuesday, Riot horse, Death Ray Boot och Frontline på dagens line up.

Personligen kände jag en stor förlust när Bombus var tvungna att ställa in pga sjukdom, men såg fram emot att se festivalområdet, vilka målgrupper som lockades dit, känna stämningen etc.

Festivalen var öppen 12:00 till 23:00 och skulle hungern smyga sig på fanns några food courts på festivalområdet. Jag provade inte maten, men tyckte mig se att det fanns veganskt alternativ. Ville man inte ha festivalmat, så fanns det matställen runtom i anslutning till festivalområdet.

Jag har inte besökt många små festivaler, så gjorde bedömningen att det var väldigt glest med folk på området och funderade på om det var Evergrey som inte lockade eller om det var festivalen i sig som inte drog besökare. Kanske berodde det endast på att det var för tidigt på eftermiddagen.
Jag har varken lyssnat eller sett Evergrey tidigare, men tycker de var bra musikmässigt men var inte imponerad när sången lades på.

Nästa band jag gick in för att se var The Headlines som genast intresserade mig mer. Inte heller dem hade jag hört innan, men deras musik var mer punkrockig och jag gillade hur sångerskan tog för sig på den lilla scenen.
Det var ännu inte många som stod vid kravallstaketet, men desto fler som satt i gräset och tittade/lyssnade en bit bort.

Hardcore Superstar var nog enda bandet som jag var mer inlyssnad på med låtar som jag känner till, varav några som är favoriter sen tidigare och som framfördes av killarna på scen. Svårt att komma ifrån låtarna som spelats mycket på radio t ex You can’t kill my rock n roll och Above the law… vilket var de enda låtarna som fick mig att sjunga med.

Vid 18:30 började Engel spela och det var det band jag uppskattade mest av kvällens ”nykomlingar”. Det hade dessutom droppat in fler besökare och det märktes framför scenen där det blivit tätare med folk och på så sätt mer drag i publiken.

Lok var det största dragplåstret för kvällen. De var sista bandet som gick upp på stora scenen på Malmö Rock Festival och publiken sträckte sig från scenen ända bak till baren. Det är alltid härligt att se en sådan folkmängd i musiksammanhang och även om Lok inte alls är i min smak, var det ändå skön stämning och bra avslut på festivalen.

Review4775_Engel_live_pa_Malmo_Rock_Festival

Writer: Linda Wallbäck
I don't have Facebook


|Home|