Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

STEELWING @ MuskelRock | FESTIVALPHOTO
 

STEELWING @ MuskelRock

Nykomlingarna Steelwing (f.d. Scavenger) går ut en bra bit senare än utsatt tid. Inte gör det festivalbesökarna ett dugg då de njuter att pimpla öl på gräsmattan och hänga i den intilliggande baren. Steelwing lirar på utomhusscenene som är placerad 2m upp. Så bandet har fullständigt koll på vad som inträffar framför dem. problemet från besökarnas sida är att står man för långt fram så ser man inte trummisen eller alternativt få nackspärr då man tittar rätt upp.

Steelwing inleder med diverse mindre problem som med alldeles för lågt ställt mick till sångaren och en kompgitarr som inte hörs alls. Det mesta redar ut sig en bit in men det blir aldrig riktigt bra ljudmässigt. Detta är förvisso festivalens första utomhus-scen. Trots ljudproblemen så är publiken med i svängarna även om de såg ut att vara stillastående. De hade inte tråkigt utan de var bara bakis och varmetrötta. Något som flödar i publiken är ölen. Det är inte många som inte har en öl i båda händerna! Trots det oändliga ölintaget så är alla så trevliga att ingen vill att denna stämningen skall ta slut.

Efterhand som spelningen fortgår så blir bandet bättre och bättre. Men det är såpass när det bara återstår 10 min av spelningen så antiklimax hänger i luften.

Steelwing behöver nog sommarens festivaler för att spela ihopa sig redigt för att kunna bjuda på en riktig show. Det är bra men inte tillräckligt för att få mig tillfredsställd. Musikaliskt har de starka låtar och kommer säkert bli ett band Sverige och övriga världen kommer få höra mycket mer av.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|