Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

WATAIN @ Kulturbolaget, Malmö 19/10-2018 | FESTIVALPHOTO
 

WATAIN @ Kulturbolaget, Malmö 19/10-2018

 Betyg

Review4725_IMG_20181020_134314

Satan, Eld, Frost, Nitar, Treuddar och Förödelse. Välkomna till Malmö Blodbad.


När svenska Black metal demonerna Watain står på en scen, då brinner den svarta himmeln och marken börja ruttna. Krafterna från underjorden skrämmer bort allt liv. Kvar blir förödelse och ond bråd död.


KB i Malmö har äntligen bjudit in Watain för att hålla sin mytomspunna mässa. Den satanistiska framtoningen är kraftigt dämpad mot föregående besök. Inte konstigt då Watain höll på att elda ner hela stället!


I introt till Storm Of The Antichrist kliver Erik ut på scenen med en stor fackla och tänder fyr på facklorna framför publiken. Sen tar helvetet fart. Gitarrer som tuggade sig fram likt en argsint motorsåg som fastnat i ett kadaver. Fansen headbangar längst fram så de nästan slår i huvudet i räcket och delar av publiken har redan hamnat i trance. Det är fullständig hängivelse till den mörka sidan från Watain. De manglar fram likt en skenande ångvält som inte stannat för något i dess väg.


Ritualorienterade The Child Must Die gjorde sin livedebut på denna turné. Att en sådan brutal låt inte paketeras i deras set tidigare är obegripligt. Wolves Curse inleddes av vargylande samtidigt som Erik står på knä inför altaret som är placerat framför trummorna. En extatisk crowdsurfare tog chansen att bryta mot reglerna och seglade fram mot helvetes gap. Kvällens höjdpunkt var utan tvekan Devils Blood och som brukligt tömde Erik den stora bägaren med ruttet grisblod över hela publiken. De som blev täckta av blodet hamnade i djup trance och blev het besatta av den råa framfållningen på scenen. Watain hade ett järngrepp om sina undersåtar. Många av de andra som inte fick blod på sig började istället klökas aggressivt och tom kräkas rätt ut pga den rått stinkande odören som lade sig som stanken på ett slagfält framför helvetes port.


Hela fyra stycken avfall från årets skiva Trident Wolf Eclipse presenterades för publiken i sin helhet.
Den råtunga Nuclear Alchemy med stressande sammanbrott.
Manglande och benkrossande Sacred Damnation.
Krigiska och marscherande Furor Diabolicus,

Ödestunga Towards The Sanctuary


Den bloddränkta och skräckförtjusta publiken såg helt desorienterad ut efter den 80 minuter långa sataniska mässan. Ett intyg på att Watain lyckades precis med vad de ville.Bäst: Reaktionen på blodbadet.
Sämst: Att det inte var så mycket eld som brukligt.

Speltid: 80 min.


Watain setlist:


1. Storm of the Antichrist

2. Nuclear Alchemy

3. The Child Must Die

4. Puzzles ov Flesh

5. Wolves Curse

6. Furor Diabolicus

7. Sacred Damnation

8. Devil's Blood

9. Malfeitor

10. Fireborn (Malign cover)

11. Towards the Sanctuary

12. On Horns Impaled

13. The Serpent's Chalice

Review4725_IMG_20181020_134553

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|