Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Skid Row @ KB, Malmö 9/5-18 | FESTIVALPHOTO
 

Skid Row @ KB, Malmö 9/5-18

 Betyg

Skid Row är ute på sin första klubbturne med nya sångaren ZP Theart (ex-Dragonforce). Ett överhettat KB blev ännu hetare när monsterhiten Slave To The Grind öppnade konserten. Fullt ös direkt. Tjejerna blev helgalna direkt och deras glädjerus tjut ljöd irriterande i öronen.

Tunggungande Big Gun försvagas lite av att sången ligger alldeles för lågt i ljudbilden men numret är hårt och stadigt. ZP gör en riktigt bra insats och visar skeptikerna att hans power metal röst funkar även i det typiskt amerikanska soundet. Han försöker verkligen inte efterapa sin legendariska och avdankade företrädare Sebastian Bach och kör sitt eget race. Detta är vågat av ryggraden i Skid Row att ta in en sångare med så olik sångtsil. Mycket bra drag enligt mig. Kopior blir aldrig bra.
ZP tömmde flaska efter flaska med vatten över publiken och det behövdes. Lokalen var några låtar in helt överhettad. Sådan energi mitt i veckan.

Bandet som har en ny trummis sedan 8 år tillbaka i Rob Hammersmith, tågade på utan att göra några vågade utsvängningar.. Det var säkra kort hela tiden och bandet var snortighta. Spelglädjen fanns där och kontakten med publiken förvaltade ZP galant.

Svängiga Makin A Mess fick mig att inse att vi var hela sju låtar och halvvägs in i konserten. Tiden hade bara flugit iväg i raketfart och efter basisten tagit över mikrofonen under punkiga och stökiga Psycho Therapy så kom äntligen en härlig ballad som fuck tjejerna att åter igen smälta. Quicksand Jesus är känsloladdad och vacker, precis som den var för 20 år sedan.
Akustiska versionen av I Remember You kort efteråt må vara ännu vackrare. Vilken insats av gitarrister och ZP som verkligen gick all in.

Enda låten ZP kändes lite felplacerad i var Monkey Business där låten är byggd runt Bachs rappa käft. Här kommer inte ZP till sin rätta. Det är verkligen inte dåligt. Bara att det är så olikt det man är van vid att höra.

Avslutande kioskvältaren var ingen överraskning direkt och efter att bandet gått av scenen för en tredje gång så visste vi alla det inte skulle bli mer. Dock kom de fram till publiken och tackade alla som de kunde nå från scenen. Även om de visade uppskattning för publiken så kändes det ganska surt att de sålde signerade setlist efter spelningen för 150kr. Lite girigt och hånfullt mot fansen.


Slave to the Grind
Sweet Little Sister
Piece of Me
Livin' on a Chain Gang
Big Guns
18 and Life
Makin' a Mess
Rattlesnake Shake
Psycho Therapy
(Ramones cover, Rachel Bolan på sång)
Quicksand Jesus
Monkey Business
(Dave Sabo & Scott Hill's Guitar duell)
....................
I Remember You
We Are the Damned
....................
- Get the Fuck Out
- Youth Gone Wild

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|