Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

VA Rocks - lever upp till namnet | FESTIVALPHOTO
 

VA Rocks - lever upp till namnet

 Betyg

Review4631_VA_Rocks

VA Rocks

När jag intervjuade bandet före spelningen på Denim & Leather i Jönköping (kan läsas inom kort här på Festivalphoto) så beskrev de sina spelningar som "fullt ös, medvetslös" från start. Jag kan nu intyga att det stämmer. Det är ett jävla ös från start och jag älskar att se band där spelglädjen så tydligt syns i både ögon och scenspråk. Ida Svensson Vollmer sång, energi och utstrålning är rock n' roll personifierad. Detta märks också på publiken som snabbt går igång. Låtmaterialet är starkt och melodierna fastnar lätt i huvudet. Några spelningar till så kommer garanterat allsången från publiken att ljuda.

Klara Wedding kvalar lätt in bland de coolaste basisterna i dagens rocksverige. Hon har en självklarhet på scen och min mans, tillika fotograf, beskrivning av henne som hårdrockens Greta Garbo känns helt rätt. Lite mystisk men med en grym utstrålning.
Jag tänker inte ge mig in i den hopplösa jämförelsediskussionen men det hörs att bandet influerats av band som AC/DC och ren rock n roll utan tjafs, med ett stänk av punk.
Bandet är väl ihopspelade och Frida Rosén bakom trummorna är lika aktiv i publikdialogen som Ida. Detta gör att bandet känns fullstort trots att det bara är 3 medlemmar.
Det här är VA Rocks första spelning i Jönköping men jag hoppas att de snart kommer tillbaka så att ni som stannade hemma och kollade Mellon får en ny chans att höra lite riktig musik.
Vill du ha ett riktigt jävla partyband till din fest så är det läge att passa på innan VA Rocks hinner erövra världen och bli för dyra.
Det här är musik man blir lycklig av helt enkelt!
Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|