Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

The Unguided - melodisk död | FESTIVALPHOTO
 

The Unguided - melodisk död

 Betyg

The Unguided kommer från Falkenberg och spelar melodisk death metal på ett sätt som gör att musiken är lätt att ta till sig även för oss som inte är inbitna dödsmetallare. Balansen mellan Richard Sjunnessons growl och Jonathan Thorpenbergs klara röst är perfekt. Jonathan är dessutom en vansinnigt duktig gitarrist och imponerade även på de musiker som fanns i publiken. Richard utstrålar mörker och kaxighet helt i linje med musiken. Han har en grym energi på scen och jobbar nära publiken.
Även resten av bandet har ett bra scenspråk och rör sig mycket.

Kvällens spelning på Denim & Leather är bandets första för i år och även deras första spelning i Jönköping. Något som väcker minnen till liv hos Richard från semestrar med polkagrisar i Gränna. Vi är glada att han återvänt och bytt klubban mot mikrofon.
Det är hyggligt med folk även om jag tycker att metal heads borde ta tillvara på de lokala rockscenerna mer. Alla ni som t ex åker på SRF, inte satt ni väl hemma och kollade mellon eller??
På tal om SRF så var det flera som sett The Unguided spela där och de konstaterade att spelningen ikväll var bättre. Det blir ju oftast lite tajtare på en klubb.

Vi får höra en blandning av nya och lite äldre låtar men alla uppbyggda på samma grund med melodi, growl och sång. Bandet har hunnit släppa en hel del under de 8 år som de varit igång. Bra rakt igenom men kanske är det just detta som gör att dynamiken i spelningen inte riktigt når ända fram? Det blir helt enkelt lite förutsägbart. Nu är väl sannolikt jag som recensent lite extra kräsen när det kommer till detaljer men ändå; mellansnack, tempo mellan låtarna och något inslag som överraskar eller bryter av är en viktig del.

Sammanfattningsvis så är låtmaterialet starkt, musikerna duktiga och The Unguided är absolut värda att se live.Set list

" The Heartbleed Bug
" King of Clubs
" Blodbad
" Heartseeker
" Judgement
" Betrayer the Code
" The Worst Day
" Inception
" Legendary
" Operation E.A.E.
" Nighttaker
" Enraged
" Phoenix Down
" Hate

Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|