Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Nazghor - gör döden levande i Jönköping | FESTIVALPHOTO
 

Nazghor - gör döden levande i Jönköping

 Betyg

Review4595_20171125_Nazghor-Klubb-Dissonans-Jonkoping-Nazghor10

Klubb Dissonans, Jönköping
2017-11-25

Nazghor startade 25 nov 2012 som band och firar därför lite extra ikväll med oss på Klubb Dissonans i Jönköping som för övrigt en riktigt bra klubbspelningslokal.
Det här är faktiskt riktigt bra, och ja, lite överraskad är jag eftersom det här normalt sett inte är musik som tilltalar min själ, men det är något med det här bandet som känns äkta och inte bara en hård kuliss av image.

Som inbiten Alice Cooper-fan så är jag väl bekant med begreppet skräckrockare även om jag aldrig riktigt känt att Alice är så skräckinjagande. Nazghor däremot känns som skräckrock på riktigt. Det här är deathmetal som gör skäl för namnet. Teatraliskt men trovärdigt med effektfull scenklädsel, smink och uppochnervända kors.

Och låt mig nu passa på att klargöra en sak; Death metal handlar inte alltid om Satansdyrkan! Jag har varken ett Satansaltare eller en bägare med blod hemma…… Nazghors musik handlar mer om aktivt avståndstagande till all organiserad religion som dagligen förstör både människors psykiska hälsa och världen. Något som jag skriver under på till 100 %.

Sången är som den ska vara i den här genren med growl rakt igenom. Låtarna är hyfsat melodiska till skillnad från många deathband som i princip bara slår på trummor och gitarrer i snabbt tempo.
Totalt sett är det här en bra spelning och det enda jag hade önskat är att det funnits bakgrundssound även mellan låtarna för att hålla upp domedagsstämningen till 100%.
Ett extra plus för att sångaren dricker ut en bägare och inte en tråkig flaska. En detalj som visar att bandet tar sitt helhetsintryck på allvar.

Jag tror att om Alice Cooper blir zombie en dag så är det detta han kommer att lyssna på.
Nazgohr gör döden levande.

Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|