Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

HAMMERFALL & Astral Doors @ KB, Malmö 11/11-17 | FESTIVALPHOTO
 

HAMMERFALL & Astral Doors @ KB, Malmö 11/11-17

 Betyg

Review4584_HAMM

HAMMERFALL
Heavy Metal pionjärerna från Göteborg och en av Sveriges största musikexport – Hammerfall gjorde ett par väl utvalda exklusiva klubbspelningar där Kulturbolaget i Malmö var sista utposten. Arenabandet visade verkligen att de saknat klubbarna. Vilken energi. Vilken publikkontakt.

Joacim Cans var så uppspelt att han flera gånger hoppade ner till publiken och sjöng hängandes över första radern till fansen förtjusning. Han hade flera gånger ordväxlingar med fans från scenen vilket är en omöjlighet vid större spelningar och det syntes i Cans ögon att han saknat detta. Rösten var i högform och Cans visade än en gång att han sitter kvar på tronen med Sveriges bästa röst. Hammerfall var otroligt synkroniserade och välsvarvade och man kan inte låta bli att imponeras av att vartenda detalj sitter som en smäck. Oscars glada humör speglade av sig på spelstilen och det var en fröjd att se dessa herrar spela för publiken med hela sitt hjärta. Publikkontakten var enorm. En av årets bästa spelningar på KB i år utan tvekan.

Det var en intensiv spelning som höll högt tempo konstant förutom en välförtjänt paus i balladen Glory To The Brave. Många nya låtar framfördes och de var definitivt skrivna för att spelas live. Även om det var första gången publiken fick höra Bring It, Hammer High, Dethrone And Defy och Built To Last live så var de med i vartenda vers.

ASTRAL DOORS
Astral Doors öppnade upp med Evil Is Forever vilket är en jäkla rökare. Nils-Patrik Johansson krigar med Joacim Cans om vem som har bästa sångrösten. Nils-Patrik är vår egen stora version av Dio. Han var mer tillmötesgående på scenen än brukligt och verkar fått en nytändning sedan återkomsten i Astral Doors efter att varit ute i ett par år med Civil War.
Astral Doors kör klassisk Heavy Metal och har riktigt bra låtmaterial. Tyvärr är dem riktigt tråkiga att kolla på live. Visserligen var scenen verkligen ihoptryckt och det fanns inte utrymme för att slänga gitarrer i luften eller hoppa från monitorerna. Istället satsade dem på att leverera en helvetisk show med fokus på musiken. Under sina 45 minuter fick publiekn höra kioskvältare som Power And Glory och en av de första låtarna som de skrivit, Cloudbreaker.


HAMMERFALL
Speltid ca. 100min
Bäst: Närheten och energin
Sämst: Kunde spelat en halvtimme till!

1. Hector's Hymn
2. Riders of the Storm
3. Bring It!
4. Blood Bound
5. Any Means Necessary
6. Renegade
7. Dethrone and Defy
8. Crimson Thunder
9. Last Man Standing
10. Let the Hammer Fall
11. Built to Last
12. Glory to the Brave (Medley)
13. Glory to the Brave
14. Orgins
15. Punish and Enslave
---------------------------------------
16. Hammer High
17. Bushido
18. Hearts On FireASTRAL DOORS.
Speltid ca 45min
Bäst: Cloudbreaker
Sämst: Det visuella

Evil Is Forever
We Cry Out
Die On Stage
St. Peter´s Cross
Black Rain
New Revelation
Power And Glory
Time To Rock
Cloudbreaker


Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|