Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Minotauro - ny skiva värd att upptäcka | FESTIVALPHOTO
 

Minotauro - ny skiva värd att upptäcka

 Betyg

Minorauro är ett band från Kroatien som har spelat tillsammans sedan 2010. Skivan ”Master of the Sea” släpptes 2013 och nu kommer uppföljaren ” Apocalyptic Sense”. Den släpps den 13 oktober.
Göran Edman som bl a har jobbat med Yngwie Malmsten, gästar skivan precis som Tom Naumann från Primal Fear. En av de saker som gör att Minotauro sticker ut från mängden är deras exklusiva samarbete med Istriaphonic Orchestra. Ett inslag som passar väl in i deras övriga metal sound.

Så till skivan:

”Landless Soldier” är den första av nio låtar och den bjuder på en ödesmättad inledning med domedagskör och symfoniorkester som snart ackompanjeras av mer traditionella gitarrer och hårdrockssound. Låten innehåller även svagt keltiska inslag. All den här blandningen av olika stilar ger ett aningen splittrat intryck. Inledningen gjorde att jag fick andra förväntningar på låten än hur den låter i sin helhet.

Minotauro spelar melodisk, klassisk hårdrock. Snabba takter blandas med lite lugnare partier. Plattan bjuder på många gitarrsolon och de instrumentala delarna känns som en viktig del av Minotauros musik. Personligen tycker jag att det just är de instrumentala delarna som gör skivan och bandet intressant. Det är dessa som ger dem en egen identitet även om Rudy Berginc har en stark och ganska klassisk hårdrocksröst som också sätter en viss prägel.

Titelspåret ”Apocalyptic sense” skiljer sig inte nämnbart från de andra låtarna. Som namnet på skivan antyder finns det associationer till en Apocalyps i soundet.
Sista låten ”Easy Livin´” är den låt som sätter sig lättast i min hjärna eftersom den har en tydligare refräng och en mer medryckande melodi än de andra låtarna. Den har också en annan energi i sig som jag gillar.

Skivan är bra, helt klart värd att upptäcka. Jag tror att Minotauro kan få en stor publik även utanför Kroatien men någon världsomvälvande nyhet på metalkartan är de inte. Musiken har en storslagen grund men som jag upplever ibland tappas bort en bit in i låtarna vilket är synd.

Live skulle jag vilja se Minotauro ihop med en stark kör och hela orkestern. Jag är säker på att det skulle bli en riktigt bra konsertupplevelse. Det vore roligt om någon av de svenska rockfestivalerna kunde boka dom framöver.


Låtar:
1. Landless Soldiers
2. Fields of Symphobia
3. Seven
4. All seeing eye
5. Brain Digger
6. Apocalyptic Sense
7. Son of the Witch
8. Graveyard Symphony
9. Easy Livin'

Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|