Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

EVERGREY & Need @ KB, Malmö 6/10-17 | FESTIVALPHOTO
 

EVERGREY & Need @ KB, Malmö 6/10-17

 Betyg

Review4565_tom

Vår stora stolthet på svenska metal-marknaden – Evergrey, gjorde sin näst sista spelning på KB under deras Storm Over Europe turné.

Riffen slår en i ansiktet en efter en. Evergreys låtar är är raka och dystra och dränks i blodrött ljus.

Keyboarden låg snyggt i ljudbilden och framhävdes tydligt i Mark Of The Triangle.
Tyngden i de raka riffen och den ofta återkommande sorgsna texterna fick en att bita ihopa, spänna käkbenet och knyta nävarna. När då undertecknad ser sig om så möts han inte av arga grimaser utan av glada miner och stora leende bland publiken, detta till trots de hårda tonerna från scenen.

Det var ganska tydligt att låtmaterialet kretsade runt deras äldre skivor vilket är synd då de nya (samtliga skivor faktiskt) håller mycket hög kvalité.

Evergrey består av professionella musiker med Tom S. Englund i spetsen som sjöng klanderfritt. Tom var intresserad och framåt trots att han såg ut att vara trött efter en intensiv Europaturné. Det headbangades bredbent med gitarrerna och basen släpandes i scengolvet. Trummisen Jonas Ekdahl gjorde en stensäker insats på vänsterflanken och när keyboardisten Rickard Zander inte hade något att göra så gjorde han Jonas sällskap på trumpodiet och headbangade lite till.

En kul och trevlig överraskning var Dilba covern(!) I´m Sorry. Som Tom sade, en svensk klassiker. Låten önskades tidigare under turnén av ett gråtande fan i Holland och de valde att köra den trots de inte spelat den på över 10 år. Låten satt som en smäck och Tom såg riktigt känsloladdad ut.


Publik ca 300 personer
Speltid: ca 85min
För få låtar från senaste två skivorna.
+ Ljudvallen med riff efter riff.


NEED
Förbandet Need från Grekland försökte värma upp publiken men personligen blev jag bara tröttare och kall. Fruktansvärt tråkiga att titta på. Musikaliskt så hade de snygga slingor och sköna gitarrer men de skulle hållit sig till instrumental musik då sångaren var ett sömnpiller.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|