Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Breaking News - Nytt album från Grande Royale | FESTIVALPHOTO
 

Breaking News - Nytt album från Grande Royale

 Betyg

Review4549_Grande_Royale_-_Press_1_-_Kopia

Jönköpingsbandet Grande Royale släpper sitt tredje album sedan 2014. Grande Royale spelar en rak och okonstlad rock med tydlig koppling till 70-talet. Det som är nytt den här gången, är deras samarbete med Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters, Entombed) som har producerat. Hans influenser kan man höra i soundet om man jämför Breaking News med tidigare album.

Det är röjigt och avskalat med en tydlig, egen identitet genom hela plattan. Jag upplever att det är ett lite lugnare tempo än det tokröj som bjudits på tidigare, men inte på något sätt sämre. Låtarna hänger ihop och skapar en riktigt bra helhet. Det är genomarbetade men opretentiösa texter som är lätta att relatera till.

”Brake Light” och ”One Second” bjuder på refränger som lätt sätter sig i hjärnan antingen man vill det eller inte och det brukar ju vara ett gott tecken. ”Devil’s Place” innehåller karakteristiska, sköna riff som man förväntar sig av Grande Royale.
”Daily Illustration” är den låt som sticker ut mest med ett bluesigare tempo. En riktigt skön låt som är lagt på en perfekt plats i låtlistan. Den höjer intresset och fångar lyssnaren på nytt. Utan den hade plattan varit mer slätstruken.
Den följs upp av betydligt rivigare ”Got to move”. När man har kommit så här långt i lyssningen är det omöjligt att inte digga med. Enligt mig är det här plattans bästa låt och jag ser fram emot att höra den live.
”I’m On the Loose” är albumets sista låt som avslutar melodiöst och släpper fram Hampus rockröst på ett bra sätt.

Det här är en platta för dom som uppskattar ren Rock n´ roll. Grande Royale lyckas med att kombinera det klassiska soundet med något som känns modernt och helt klart 2017. Själv lyssnar jag sällan på den ”äldre” rocken men det här är något som jag ändå gillar. Kanske är det allt det gedigna jobbet bakom låtarna som gör att de känns så enkla och självklara. Mycket musik idag upplever jag är totalt överarbetad, även inom rocken. Det här är ”back to basic”.
Vill du inte springa och köpa plattan direkt så finns den på Spotify så det är bara att gå in och göra din egen bedömning.

1. Know it all
2. Brake Light
3. Devil’s Place
4. Breaking News
5. Live With Your Lie
6. Daily illustration
7. Got to Move.
8. One Second
9. R’N’R Business
10. I’m on the Loose

Writer: Elise Pavicic
I don't have Facebook


|Home|