Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Sex frågor till Metallsvenskans spelare | FESTIVALPHOTO
 

Sex frågor till Metallsvenskans spelare

Sex frågor till Metallsvenskans spelare

Det är sannerligen inte lätt att få tag på alla tio lagen till intervjuer idag, antingen befinner de sig på plan eller så står de på tur inför nästa match. Jag haffade spelare från sex av lagen, så var goda – här kommer några sköna kommentarer från årets Metallsvenskan.

- Vem vinner idag?
- Har ni förberett er något inför Metallsvenskan?
- Har ni någon speciell taktik?
- Vem i ert lag är starkast respektive svagast på plan?
- Vilket lag är sämst?
- Hur ska ni fira om ni vinner?


Mark Frostenäs och Martin Forssman, Sweden Rock Magazine, kopplar av i omklädningsrummet och avverkar dagens första öl

- Jag tror på Close-Up eller Örebro.

- Nja, inte så mycket, vi har känt lite på bollen. Det var därför vi tog med Mats, så att i alla fall någon skulle kunna spela.

- Ja, säger Martin och höjer ölen. Jag ska stå i vägen för de andra spelarna och låta bli att sparka på bollen.

- Maths är starkast, han har spelat i AIK fram till 2008. Svagast är Niklas. Han och bollar verkar ju inte komma överens.

- Bullet kanske inte är några sportsmänniskor...

- Kasta Carlsson (Martin, chefredaktör) i någon fontän i stan och dricka sprit!


Oskar Montelius, Sabaton

- FC Glenn eller kanske Close-Up. Vi har inte tid att vinna, vi ska ju spela på Conventum ikväll!

- Vi tittade på videos från förra året för att se vad vi gjorde bra och dåligt, och så tog vi in Janne som tränare.

- Anfalla bästa försvar, springa mer och göra fler mål.

- Mats är starkast. Pär är kassast för han har inte ens ställt upp och spelat.

- Det är ju tråkigt att säga - Bullet. Men de spelar ju med hjärtat i alla fall.

- Dricka sprit, spela konsert och sedan dricka mer sprit.


Armageddon FF (Stockholm) Capitals. Lite fulla och väldigt nöjda över att ha klarat sitt största uppdrag för dagen; att slå FC Glenn

- Vi gjorde ett mål som dömdes bort och det har vi protesterat emot, går det igenom kan vi ha stor chans att gå vidare. Men vi slog Glenn, det är det viktigaste.

- Köpt nya skor, lånat benskydd, skaffat nya vänner, städat bilen… Och så har halva laget tränat tillsammans en gång.

- "No fuzz no mess just pure impact". Citera det!

- Alltså vi har en karaktär för varje match. Lite rollspel sådär, vi turas om.

- Det är inte vi i alla fall! Glenn måste ju vara sämst. Riktigt jävla dåliga. Vi hade förväntat oss en hård match, men...

- Sprit i alla dess former. Och så ska vi hälla ut unket sillspad över FC Glenn och skratta åt dem!


Adam Hector, Bullet, med en flaska ekologisk Vodka Smooth i ena näven och en duschskrapa i andra. Say no more…

- Jag tror faktiskt att Metaltown vinner. De är jävligt fit, kort hår, du vet snygga. Vi är ett rock n roll band, vi håller inte på med sport. Vi försöker träna men det går inte så bra.

- Förra året tänkte vi att vi skulle träna lite liksom. Jogga lite, träna lite, du vet, taktik.
- Men det gick åt helvete ändå..?
- Ja det gick rätt mycket åt helvete. Det här året tänkte vi bara att, vi är ju såhär dåliga, det är ju såhär dåliga vi är, eller hur? Förra året försökte vi ju på något sätt vara någon annan liksom. Så i år tänkte vi bara… äh, vi har fan inte tänkt någonting, vi har fan inte hunnit. Vi håller på med en ny skiva, och det bevisar ju bara att vi håller hellre på med hårdrock än med fotboll. Liksom, när jag växte upp så var fotboll för de tuffa killarna, det var för dem som var fräna. Och nu – titta på mig nu, nu är det jag som är frän. De som håller på med fotboll, det är de som är mesiga. Ju mesigare jag är på fotboll, desto tuffare är jag i hårdrock, eller hur?

- Vi har ju ändå velat vinna liksom. För att vartenda mål vi gör idag ger tusen spänn till Örebros hemlösa. Så vi försöker ju göra mål. Men det blir liksom inga. Och vi har en ny coach, Danne, en alkisgubbe som kör vår buss. Han säger åt oss vad vi ska göra.

- Ja det är ju vi. Fast, vet du vad! Om du säger sämst, så måste jag ifrågasätta dig, för att vi är ju ändå bäst liksom. Men sämst det måste ju vara Örebro liksom.
- För att..?
- För att de är bäst. Bäst är sämst, sämst är bäst.

- Jag toppar ju verkligen laget. Absolut. Jag har en grym kick och en jävligt häftig back ball… Eh, nej alltså jag kan ju ingenting om sport över huvud taget. Och faktiskt, så måste jag säga att, om jag ska säga att jag är bra på någonting, då är jag bra på hårdrock. För det är jag faktiskt.
- Då kan man ju ändå säga att du är sämst i laget, eftersom du är bra på hårdrock?
- Ja, jag är sämst i laget. Bäst, det måste nästan vara Staffan. Och nu ska man inte glömma att han inte är sämst på hårdrock, han är väldigt bra på hårdrock, men han är bäst på sport.

- Jag tror inte vi firar på något annat sätt än det vi gör nu, vi har firat hela dagen. Sedan vi vaknade upp har vi firat. Och det är en bra dag liksom, det är kärlekens dag. Hårdrockens dag.
- Fotbollens dag?
- Nähäe, jag hatar fotboll, haatar fotboll – det kan du skriva. Jag haaatar fotboll. Nä men jag hatar sport över huvud taget. Kan du skriva det? Jag hatar idrott, skulle man kunna säga! Jag hatar idrott.


Jörgen Pettersson, Close-Up Magazine

- Close-Up. Det har sett bra ut hittills, så vi får se.

- Vi har inte förberett oss så mycket. Var och en har förberett sig på sitt sätt.

- Nja, full fart framåt. Glädje. Det är väl det som är vinnarreceptet.

- Jag tycker vi är rätt så jämna.

- Jag vet inte om man ska säga ordet sämst men Bullet har väl inte varit så jättebra. Men de försöker så gott de kan ju.

- Det blir fest ikväll så klart.


Johannes Persson, FC Metaltown, på gott humör och förmodligen ”något” berusad

- Ja men alltså vi får väl säga vi då, det är dumt att satsa mot sig själv.

- Vi har inte förberett oss alls faktiskt, eller jo alltså vi snackade om det där; jag, Simon och Tomas delade en van på en rockturné i Europa år 2000. Där skapade vi en bra gemenskap, teambuilding, så man kan säga att vi har förberett oss i tio år. Det var det långa svaret, det korta svaret är att vi lattjade lite boll här tidigare. Vi har inte spelat någonting ihop innan.

- Jo, ja eller nja, vi har ju en uppställning, och sen så anpassar vi taktiken beroende på vilken motståndare vi möter.

- Jag vet faktiskt inte än, det är jättesvårt nu när planen är lite blöt du vet, sätter du en tå och du är helt värdelös på fotboll så kan du ändå göra mål, så alltså nä, jag vet inte. Eller alla är bra.

- Det beror på ur vilket perspektiv. Vi har sportsligt, vi har attityd, vi har stil och vi har klass. Sportsligt, det är Bullet. Stil, i mina ögon – Bullet. Och klass, de är bäst i klass i och med att de har den här vänliga gesten mot Örebros hemlösa. Så jag svarar Bullet på alla fyra, eller, dålig stil, dåliga sportsligt, enorm klass på dem, hög moral – de vinner och förlorar i min bok.

- Ja du alltså frågan är om att vinna är ett pris eller ett straff. Vinner man då ska man gå upp på scen med Twisted Sister, och hade du frågat mig när jag var sex år gammal hade jag tyckt att det var otroligt mäktigt. Frågar du mig nu… njäe, maybe not. Nämen alltså fira, äkta Ramlösa tror jag…
- … Med lite sprit i kanske?
- Hehe, vi får se!

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|