Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

METALLSVENSKAN Örebro 8/5 | FESTIVALPHOTO
 

METALLSVENSKAN Örebro 8/5

Trots det mulna vädret och den inte särskilt fyllda läktaren är stämningen på Behrn Arena idag på topp. Att skåda Sveriges hårdrockselit möta varandra i fotboll till ljuv hårdrock i högtalarna är något utöver det ordinära – och faktiskt riktigt underhållande. Stundtals är det ett ganska seriöst spel, många spelare är faktiskt riktigt duktiga med bollen, gör skickliga fintar och snygga räddningar. Sedan har vi ju de som inte har lika tur med bollen, men har lika roligt för det.

Publikstödet är stort och varmaste applåderna tycker jag nog går till Bullet och Sabaton. Bullet, som trotsar klädkoden och spelar i full hårdrocksmundering, ställer idag upp med den goda gärningen att för varje mål de gör skänks 1000 kr från deras egen bandkassa direkt till Örebros hemlösa.

I omklädningsrummen varvas stretching med ölduschar. Alla spelare är på gott humör och i ena rummet är det brötig spritfest (Bullet) och i det andra jagar Ralf Gyllenhammar förbigående med hårtork. Överraskande nog verkar Finnarna lugnast, de gömmer sig i sitt rum och kommer inte ut förrän det är dags att gå.

Lagen:
Sabaton
BK Bandit
Örebro United
Armageddon FF (Stockholm) Capitals
Bullet FC
FC Glenn
Close-Up Magazine
Sweden Rock Magazine
FC Suomi Perkele
FC Metaltown
(För fullständiga laguppställningar, se hemsida www.metallsvenskan.se)

Vinnare blev Örebro United, som tog hem segern även förra året.

Efter spelet fortsatte evenemanget på Conventum Arena (som hade alldeles för långa köer i baren) med fyra spelningar; Smash Into Pieces, Raised Fist, Twisted Sister och Sabaton. Allt avslutades med efterfest på Buddy Holly Bar/Virus. Detta var som sagt en upplevelse utöver det vanliga, så gillar du hårdrock och fotboll, eller i alla fall något utav det – tveka inte att komma nästa år!


Se intervjuer med några av deltagarna under Recension – Intervjuer.

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|