Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Bråvalla Festival 2017 - En krönika. | FESTIVALPHOTO
 

Bråvalla Festival 2017 - En krönika.

Bråvalla Festival har nu huserat och avslutas i Norrköping efter fem år, det har varit en sk. bland festival utan kanske ett riktigt klart mål eller inriktning.
Men för egen del så har det dock nästan alltid funnits band att se för en hårdrockare som mig, glöm inte heller att jag har lite punk och progg i mig med.

Första året gästa t.ex. artister som: "Green Day", "Rammstein", " In Flames", "Volbeat", "Ghost" och "Bad Religion" för att nämna några.

Sedan har det fyllts på med band genom åren: "Iron Maiden", "The Offspring", "Sabaton", "Lars Winnerbäck", "Wu-Tang Clan", "KSMB", "Lamb of God", "Tenacious D", "Nightwish", "Linkin Park" "Dark Funeral", "System of a Down" och "Danzig".
Ja det är och har varit en salig blandning men det har fått en gammal flygbas i "lilla" Norrköping att återupplivas av lokalt folk samt vallfärdande människor för en och samma sak: "Njuta av och se på grupper i musikens värld".

Tyvärr har också festivalen en baksida som inte är lika vacker, det har år efter år rapporteras om drogor, misshandel, sexuellt utnyttjande samt våldtäkter.
I år fick FKP Scorpio Sverige nog och släppte detta meddelande.

Vilket innebär att det inte blir något Bråvalla Festival 2018, det har också varit mycket nedskräpning och folk har lämnat kvar saker och svinat på campingen innan det åkt.

Detta är den smutsiga baksida som FKP Scorpio Sverige kämpat emot precis som samhället i stort.

Tilläggas bör är också att det ryktas om att de lär ha gått i en enorm förlust på festivalen genom åren också.
Oavsett anledningen så är det ett slag för kommunen och folket som sköter sig samt bara vill vara där för en bra upplevelse och festival samt musikupplevelse.

Under åren har iallafall jag haft det, och även om man gått omkring på området samt sett många band så har jag aldrig sett denna baksida.
Nu har jag inte bott på campingen eller varit i kretsar där detta sker, och lika bra det kanske.
För tänk om jag hade sett det?
Då hade jag nog inte suttit här idag?

Jag hoppas verkligen att något nytt och kanske lite mer inriktat kommer tillbaka till det anrika Bråvalla, för det behövs verkligen.
Och då visar vi också att vi inte lägger oss ner platt och ger upp.

Jag tror jag citerar självaste Lill Lindfors med orden: "Musik skall byggas utav glädje av glädje bygger man musik" som en bättre avslutning på denna resa.

//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Writer: Grimgoth
I don't have Facebook


|Home|