Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

System Of A Down - Bråvalla Festival 2017 | FESTIVALPHOTO
 

System Of A Down - Bråvalla Festival 2017

 Betyg

Jag har aldrig sett System Of A Down live förut och visste inte riktigt vad man skulle förvänta sig, men jävlar vad bra det var.
Nej, bäst menar jag.
Denna grupp åker genast upp i minst topp tio band jag har sett överlag, och vilka låtar de framförde sedan.

Det var inte mycket till scenshow men tack vare ljuset och lamporna bakom trummorna som också växlade mellan bilder och korta filmklipp gjorde denna show episkt magiskt.
Och jävligt levande med så klart, och vilka musiker de är sedan med.

Serj Tankian är ju en gudagåva på sång precis som Daron Vartan Malakian är det, och att de sytt i hop dessa underbara sånger och de sitter som en smäck live med visar på hur proffsiga de är.
Tillägas bör är väl att jag även följt med i utvecklingen av Scars on Broadway samt också Serjs soloskivor.

När låtar så som: "Aerials", "Needles" och "Hypnotize" spelades ryckes man bara med och det fanns liksom inget tid eller rum mer än bara njuta, det var också en bra och fin stämmning i publiken framför Panorama scenen som också Sabaton tidigare stått på.
Denna gången irriterande jag mig dock inte på det lite höga ljudet som jag upplevde under deras konsert, denna gång stog jag kanske lite längre bak och relativt nära ljudtältet så det kanske hade med saken att göra?

En annan sak som jag la märke till också var att gruppen inte ägna sig så mycket åt mellansnack eller liknande så mycket under konserten, jag fann det positivt och bra.
Nu vet jag som sagt inte om de brukar göra så men det kändes som det inte riktigt behövdes heller, för allt var så fruktansvärt bra ändå.

"Pictures", "Chop Suey!", "Lost in Hollywood" är andra låtar jag gick igång lite extra på precis som slutlåtarna "Lonely Day", "B.Y.O.B." och "Toxicity".
I kort har jag nu fått blodad tand när det gäller den här gruppen, och kommer absolut göra allt i min makt för att se dem igen.
Även om jag så får valfärda lite för att nå det målet.

Avslutningsvis måste jag så klart säga att de inte svek mina förväntningar även om det kändes som jag inte hade några alls, men jag tror ändå innerst inne att de fanns där?
För som sagt har jag följt System Of A down ett bra tag och gillar deras låtar när de strömmar ut genom högtalarna på min stereo, men nu när jag sett dem live vet jag att de även fungerar i det formatet.

Det var med ett leende på läpparna som man la sig den kvällen kan jag avslöja.

Setlist:

Soldier Side - Intro
Suite-Pee
Prison Song
Violent Pornography
Aerials
Mind (intro only)
Mr. Jack
DDevil
Needles
Deer Dance
Radio/Video
Hypnotize
Dreaming (middle breakdown only)
Pictures
Highway Song
Darts
Bounce
Suggestions
Psycho (with "Physical" by Olivia Newton-John intro)
Chop Suey!
Lost in Hollywood
Question!
Lonely Day
Kill Rock 'n Roll
B.Y.O.B.
Roulette
Toxicity
Sugar


//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Writer: Grimgoth
I don't have Facebook


|Home|