Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

SATOR @ KB, Malmö 25/11-16 | FESTIVALPHOTO
 

SATOR @ KB, Malmö 25/11-16

 Betyg

Review4365_20161125_Sator-Kb-Malmo_Beo2003

Sator, NileCity-kungarna från 90-talet var äntligen tillbaka på KB i Malmö. Det är 18 år sedan de befäste sin närvaro på KBs klassiska scen så att det var fullt hus var inte oväntat.

Tidlösa albumet Headquake jubilerar 25 år först nästa år men redan nu är Sator ute och sladdar med sin gamla Volvo PV och spelar hela albumet i sin helhet.

Framträdandet är enkelt och rakt på. Inga krusiduller här inte. Vanligt vitt monotont ljus och vanliga gamla Sator precis som vi är vana att se dem!
Keyboardisten har fullt upp och var överenergiskt. Helt underbart att se inlevelsen (som han delade med alla i bandet) då han frenetiskt skiftar mellan sin keyboard, munspel och sina två tamburiner.
Nostalgifaktorn sprutar ur högtalarna till We´re Right, You´re Wrong och i kultförklarade klassikern I Wanna Go Home så är man snabbt förflyttad tillbaka till skoltiden...
Med tanke på att de spelar hela skivan så är det ett par guldkorn som sällan spelats live eller inte alls. Skyskraper är en sådan av förstnämnda. Nerstämd och lite avvaktande men med en fullt koncentrerad Chips på gitarr. En låt som Kent själv beskriver som plattans sämsta är Turnpike. En låt som jammades ihopa med Thårström. Kvällens enda bottennapp. Tråkig och platt låt.

Efter första setet körde de på med ett par klassiska låtar från hela deras karriär. Rökosande Your Up Gets Me Down drar direkt upp tempot och sätter prägeln över andra setet. Om första setet var avskalat i midtempo så var andra setet fartfyllt och svängigt med låtar som Machinegun Justice i centrum. Betydligt mer rörelse på scenen och mer attityd. Uppenbarligen var de alldeles för snälla när de skrev Headquake plattan! Kvällens coolaste nummer var utan tvekan ABBA-covern Ring Ring som fick igång den mogna publiken som till majoritet var 40+.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|