Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

MARDUK @ Babel, Malmö 14/11-15 | FESTIVALPHOTO
 

MARDUK @ Babel, Malmö 14/11-15

 Betyg

Review4212_marduk

Slakt, ond bråd död och förödelse.
Marduk - domdedagens gudar visade att black metal visst det kan framföras väl synkat på scen med klart ljud. Något som inte är synonymt med just black metal.
Att dessutom få se Marduk stå på scen i en gammal stadskyrka där korset på fasaden lyste blodrött inför kvällen, var en upplevelse i sig.

Marduk gick upp på scenen och brände dirket av benkrossaren Frontschwein tätt följt av slamkryparen The Blond Beast. Det nya materialet är fullständig övertygande live. Världen utanför Babel slutade att existera och den högljudde publiken hamnade snabbt i Marduks lömska klor. Moshpits och en enad front med headbangers gjorde att den rätta stämningen för en dyster kväll som denna infann sig.

Flera nya låtar från senaste albumet framfördes med exakt precision. Det gick inte att sluta förundras över hur bra det lät inne på Babel. Sällan har kombinationen med bra ljud och tight framträdande inom den undre världens musik varit så här bra. Sångaren Mortuus röt ifrån ordentligt och släppte ut all sin ilska och krävde mer och mer rök av ljuskillen under hela spelningen.

Bandet kom publiken riktigt nära och de som valde att stå uppe på balkongen kunde lugnt och bekvämt se ner på krigsfältet nedanför dem. Senaste tillskottet, trummisen Fredrik Widigs briljerade bakom trummorna och slog med sådan tyngd att trummorna bankades fast i scengolvet. Tyvärr var kändes spelningen alldeles för kort då knappa timmen bara skenade iväg som en förarlöst lokomotiv.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|