Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Gamma Ray @ KB, Malmö | FESTIVALPHOTO
 

Gamma Ray @ KB, Malmö

 Betyg

Review416_Ga,,a_Ray_pa_KB_i_Malmo._Foto_Rasmus_Lindgren

Gamma Ray @ Kulturbolaget, Malmö
2010-03-25

Senast jag såg Gamma Ray var i somras när de intog Black Stage på Wacken Open Air i Tyskland. En fantastisk spelning med en kavalkad av klassiker från både Gamma Ray och Helloween. Kvällens spelning håller tråkigt nog inte alls samma klass. Varken bandet eller publiken verkar vara på topp. Publiken är väll ungefär så pigg som man kan förvänta sig en torsdag i Malmö. Bandet, och då främst frontmannen Kai Hansen, verkar trötta och hängiga. Därför kommer spelningen inte riktigt igång förrän sent. Detta kan till viss del även bero på den stora mängden nya låtar i setlisten. Dessa verkar inte riktigt ha fått fäste hos Malmöpubliken än.

Drygt halvvägs in i setlisten kommer ett fenomen som jag aldrig har förstått mig på - trumsolot. De blir sällan intressanta så inte heller ikväll. Bandet får dock aningen mer glöd efter det och det känns äntligen som att spelningen tar fart något. Det märks att Kai Hansen gillar att spela den blivande klassikern(?) To The Metal då hans trötta ansikte lyser upp för första gången under kvällen.

Det är egentligen bara de två sista låtarna i den ordinarie setlisten och de två extranumrena som är värda att se: To The Metal, Rebellion In Dreamland, I Want Out och Send Me A Sign. Jag saknar Helloween-klassikern Ride The Sky.

Writer: Erika Tivedal
I don't have Facebook


|Home|