Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

TREAT @ Helgeåfestivalen 1/8-15 | FESTIVALPHOTO
 

TREAT @ Helgeåfestivalen 1/8-15

 Betyg

Basen sparkar som en häst mot bröstet. Ljudet är fläskigt och baskaggen är triggad som om det vore en tung Heavy Metal spelning. På scenen stod 80-tals idolerna Treat, Helgeåfestivalens mysband med festivalens tyngsta ljud.

Det är fruktansvärt kul att se dem igen då vi inte direkt är bortskämda med att se Treat på vägarna. Treat var en av de absoluta höjdpunkterna på festivalen, kanske t.om. en av de bästa festivalspelningarna under hela sommaren! Trots att de knappt spelat i år så är de tighta och väloljade. Sångaren Robban Ernlund satte de höga tonerna i Ready For The Taking. Sångrösten är i behåll och det var så att man fick gåshud på armarna.

Tyvärr är det dålig tillslutning med folk då Europé precis avslutat på andra scenen men allt eftersom folket hör Treats omfamnande musik så dök allt fler upp. Den enorma spelglädjen och att de verkligen gick all-in, fick en att under en timme tro att Treat spolat bak bandet tjugo år.

Under schlagerdängan Gimme One More Night och passande nog vid midnatt, We Own The Night visade Treat upp sig från sin bästa sida. Rak hårdrock som gick rätt in i hjärtat på en. Allt går som på räls (ja inte på den svenska järnvägen då) och avslutningsvis täcks hela scenen med rök under World Of Promises.

Det är få gånger ett band väcker så många känslor i en på en festivalspelning. Treat lyckades med att få en att känna sig både yngre och avslappnad.


The War Is Over 
Ready for the Taking 
Papertiger 
Gimme One More Night 
We Own the Night 
Roar 
Get You on the Run 
Conspiracy 
Skies of Mongolia 
World of Promises 

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|